IrDA

Başlatan ykp, 26 Mart 2003, 14:43:21

ykp

arkadaşlar.... IrDA  port  yapacağım bunun icin iki elektronik parcaya ihtiyacım varç
bunlar.
                 toim 3232
                  tfds 4500

yurt ici veya yurt dışı bu parcaları temin edebilecek arkadaşklar  emailim

digi_ykp@yahoo.com

bu parcalar telefunken firmasının

asm_Coder

projeyi yaptıysan banada yardımcı olurmusun..
y=f(x);

ykp

henüz entegreleri bulamadım bulursam boarda yazarım

upsmeh

hocam mümkünse yapınca benide haberdar edersen sevinirim

DaRt

elimde az sayıda tfdu5102 var tfds4500ün yaptığı işin aynısını yapar hızı 1mbps tir eğer kızılötesi kitleri anakarta bağlayarak yapmak isterseniz toim3232 chipine gerek kalmaz gereken tek şey 3 kondansatör ve 2 dirençtir. Bu entegre ile kolay bişekilde yapılır fiyatı 15 milyonlira eğer tfds4500 isterseniz 17milyonlira. TOIM3232 chipi ise perakende almak imkansız gibi bişeydir eğer toptan 1000tane almak isteyen varsa şirket ismi verebilirim

passwordc

çankayada AKKAYA elektronikte IR haberleşme modülü var. 119 KB/s gibi bir hızda 3m mesafeli bir IR haberleşme modülü....

Proff

Arkadaşım TFDS 4500 yerine TFDU 4100 ü de kullanabilirsin. Dikkat et bacak bağlantıları diğerinden farklı. TFDU 4100 ü

nereden bulacağına gelince Herhangi bir cep telefonu tamircisinden bozuk nokia marka cep telefonlarından kızılötesi gözü söktürebilirsin. Ben bu şekilde para bile vermeden 8 tane temin ettim. Bacak

bağlantılarına gelince bunuda www.vishay.com sitesinde tfds4500.pdf dosyasını arattır ve indir. Hatta bu dökümanda direk birde basit bir devre var. Ama direk anakart üzerinden çalışıyor. Ben

yaptım %100 çalışıyor ve piyasadaki USB infralardan daha iyi sonuç veriyor. TOİM 3232 entegresine gelince; birde heryerde bulabileceğin rs232 entegresini incele eminim yerine kullanabilirsin ama

ben denemedim. Anakart üzerinden çalışan baskı devre ve şemayı bir ara boardda yayınlarım. Kolay geelsin...

garfie

merhaba,
TOIM3232 ile MAX232 çok farklı

entegreler. www.vishay.com da TOIM ile ilgili örnek uygulamayı bulabilirsiniz. Ben bu entegreyi hiç bir yerde bulamadım.
(satış yapan yabancı sitelerde de)
TFDS4500 artık türkiyede var

mı bilmiyorum, ben dışarıdan almıştım. Sorunsuz kullanıyorum.
iyi çalışmalar

Murat