Değişkene değer vermek

Başlatan 90alper90, 13 Temmuz 2006, 20:16:41

90alper90

Mesela
i=i+1 ya da next i yi kullanıyourz ya ben i nin 1 4 16 48 gibi değerleri almasını sitiyrum

Yani next i dediğimizde 1 den 2 ye değil de 4 e sıçramasını istiyorum.Bir de Byte la ne kadar çıkabiliriz 255 ti di mi?

teknikelektronikci

sanirim böyleydi yanlis olabilir ama

[code] i=i+1 step 4 " 4 er 4er artarak gider

byte degiskeni 255
word 65535 idi galiba
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

90alper90

Mesela 1 4 8 32 74 diyelim.Yani i 1 4 8 32 74 arasında gezinecek diye bir olay yok mudur?

ete

Uygun bir formül bulunabilir. Ancak senin sayıların artışı hiç bir formüle uymuyor.

1 x 4= 4
4 x 4= 16
4 x 16 =64
4 x 64=256

gibi olması lazım sanırım. Bilgilerini tekrar kontrol et ve ne olması gerektiğini doğru biçimde yazıver.

Ete
Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com

90alper90

Ben öylesine yazıdm.Demek ki kurallı olmalıymış  :roll:

ete

Kurala bağlı olması gerek diye bir kanun yok aslında. Şayet senin dizin kuralsız ise kuralsız kontrol yaparsın. Kuralsız kontrolde her bir değeri kendin belirleyip kontrol etmen gerekir. Kural burada işe yarar. Kural dan kastımız işi formulüze etmektir. Şayet verilerin bir formüle uyar ise program satırların çok azalır. Yoksa uzun bir program yazman gerekir.

Ete
Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com

90alper90

Sanki bir programda

i [1,6,78 ]

diye görmüştüm ve her next dedikçe bu değerlere atlıyordu.Yanlış hatırlıyor olabilirim.

gochisar

Alper hocam, o dediğin gibi bir kısaltma kod dahi olsa işlemci üzerinde kaplayacağı aynı olacaktır. Harcadığın bellek miktarı fazla olduktan sonra kısa bir makroyla işi halletmek yada uzun uzadıya kod yazmak. Arada pek bir fark yok. Ama sana tavsiyem tabi yeni başlıyorsan uzun uzadıya kodları yazman. Zekanı keskinleştir, aklın her daim sakin kalsın. Makroları da zamanla kendin yazmaya başladığında eline su dökmeye gelen olmaz.
Saygılarımla Alper hocam...
siensi

polianner

Alıntı yapılan: "90alper90"Sanki bir programda

i [1,6,78 ]

diye görmüştüm ve her next dedikçe bu değerlere atlıyordu.Yanlış hatırlıyor olabilirim.

Zannedersem siz Lookup komutunu hatırlıyorsunuz.
For f=0 to 2
Lookup f,[1,6,78],i        
Next f
Yani f =0 ise i=1,  f=1 ise i=6,  f=2 ise i=78

90alper90

Alıntı yapılan: "polianner"
Alıntı yapılan: "90alper90"Sanki bir programda

i [1,6,78 ]

Zannedersem siz Lookup komutunu hatırlıyorsunuz.
For f=0 to 2
Lookup f,[1,6,78],i        
Next f
Yani f =0 ise i=1,  f=1 ise i=6,  f=2 ise i=78
Galiba buydu. Mesela i 2 üzeri n değerleri olsun yani bir düzen var.2 4 8 16 32 diye giden bir artışı nasıl formülize ederiz

seco06

Alıntı yapılan: "90alper90"Galiba buydu. Mesela i 2 üzeri n değerleri olsun yani bir düzen var.2 4 8 16 32 diye giden bir artışı nasıl formülize ederiz

BASLA:
 for i=0 to 4
 gosub al
 bu satırda a değişkenine atadığın değerle yapacağın işlem
next i
al:
  Lookup i,[2,4,8,16,32],a
  return

murbay

Yapmak istediğin ney bilmiyorum ama tek bir mantıkta takılma bence...
BRANCH komutunu dene...

BRANCH  değişken,[ilkdeger,ikincideger,ucundudeger,dorduncudeger] şeklinde kullanabilirsin.

ilkdeger: etiketi ile de yapacağın işi yaptırırsın
örneğin
i=1 gibi....
Açıklayıcı olun, gizemli yazmak maharet değildir...