MICRIUM uCOS-II RTOS

Başlatan kurumahmut, 30 Ağustos 2006, 11:36:25

kurumahmut

Micrium firmasınn geliştirdiği Gerçek zamanlı işletim sistemi.

v2.52 için
http://www.ktopcn.com/files/uCOSV252.exe

v2.80 ve v2.83 ulaşmak için linkler:
http://rapidshare.de/files/31285179/Micrium.rar.html
RAR Şifresi: www.picproje.org

Ayrıca ikinci linkte kodları açıklayan bir kaynakta bulacaksınız.

www.micrium.com sitesinde bir çok yazılım ve de işlemci için kodun nasıl iliştirileceği port edileceğine dair bilgiler bulabilirsiniz.

ARM7 başlığında açtım ancak çok geniş çerçevede işlemcilere port edilebiliniyor...

ARM konusunda yeniyim. Geliştikten sonra RTOS olayına da gireceğim. Sanırım Keil Compiler dan IAR ' a geçmek gerekebilecek. Sitesinde Keil ie LPC2138 destek göremedim. Ama IAR ile LPC2138' e port işlemi verilmiş. Belkim Keil içinde biz yaparız. Uzmanlara duyrulur. Benim için daha var.

Kaynak:
ktopcn.com
electronix.ru
emule serverları

picusta

Eline saglik, çoktandir bu basligi bekliyordum desem yeridir. Sitedeki çogu kisinin kullandigi 8-16-32 bit islemcilere minimal isletim sistemi. Dergide bu isletim sistemini kullanan bir proje mi yapsam?

kurumahmut

Bir çok ARM sitesinde bakındım bu RTOS göze çarpıyor. Bu RTOS'u anlatan hoş bir çalışma aslında RTOS' u pek bilmeyen benim gibiler için iyi olur. Karar sizin tabiki...

mp3dragon

RTOS ustası arkadaşlar,

Keil ARTX RTOS'un diğer RTOS'lardan ne gibi farkları vardır? Başka RTOS'lara yönelmemezin kriteri nedir? veya bukadar fazla RTOS arasında seçimi neye göre yapacağız?
İyilik Yap, Denize At, Balık Bilmezse, Halik Bilir.

picusta

Alıntı YapRTOS ustası arkadaşlar,
Keil ARTX RTOS'un diğer RTOS'lardan ne gibi farkları vardır? Başka RTOS'lara yönelmemezin kriteri nedir? veya bukadar fazla RTOS arasında seçimi neye göre yapacağız?
Konuda uzman değilim, bu yüzden cevap tatmin edici olmayabilir.
Bildigim kadari ile ARTX Keil prof.edition ile beraber gelen bir RTOS ve sadece ARM'ler için.
uCos ise birçok islemciye port (uyarlanabiliyor) bunlarin içinde Renesas'da var microchip'te. Yazilan kod böylece her projede tekrar kullanilabiliyor.
Ayrica uCOS bütün kaynak kodlari ile verilmis (FreeRTOS gibi), ayrica bütün bu kodlar bir kitapta anlatilmis. Kritik uygulamalar için sertifika almis havacilikta DO-178 uyumluluk ve otomobilde MISRA C gibi.
ARTX'mi uCOS'mu tartismasi CCS'mi C18'mi tartismasina benzer.
Hangi RTOS sorusu tabii uygulamaya bagli olacak. önemli kriterler fiyat (parasi olan VxWorks kullansin), uygulama için gereken driverlarin daha önce yazilmis olmasi, performans (interrupt latency, context switching), hafizada tuttugu boyut, kodlarin açik olarak verilmesi...
Fiyat olarak ARTX'in nasil satildigini bilmiyorum, uCos için isletim sistemi+kodlari nerdeyse bedava (bir tek kitabi satin almak gerekiyor, yaninda CD'si veriliyor kitap 60dolar filan). Bunu satacaginiz üründe kullaninca o zaman ürün basi bir tarife uygulaniyor.
Tamamen açik kaynak ve bedava (hard) RTOS'lar ise söyle : FreeRTOS, eCOS, RTAI, RTLinux.
Embedded linux'lar (soft real time): Montavista Linux, uCLinux.

mp3dragon

İyilik Yap, Denize At, Balık Bilmezse, Halik Bilir.

faltun

Micrium'da paralı oldu, ama eğer para vereceksem picoKernel olarak ThreadX'den başkasına vermem. DeepImpact ve Mars Rover gibi geri dönüşü olmayan hata affetmeyen görevlerde bile kullanılmış