Motor türü hakkında nasıl emin olunur ?

Başlatan teketek, 19 Eylül 2006, 22:53:28

picusta

Alıntı yapılan: "aster"1 e 10 1 ci si ama renkler tersine boyuda flanştan ölçtüğümüzde 20 cm den kısa diyorum

Siz dururken benim gibi çömezlere ... düser.
Forumdan tanidigim kadari ile bilgi ve deneyim birikiminiz benimkinin 1000000000 kati.

Teketek arakadasim, bu motorlari degerlendirmen çok iyi bir fikir. Fakat bunlar tekrar medikalde kullanilacak nitelige gelemez.
Baska kullanim alanlari bulmanizi tavsiye ederim (örnegin endüstride hassas dozaj yapan bir proses).
Hele yeni doganda daha kati bir tüzük var diye biliyorum.
Gerçi medikalde çalisan birisi söyle anlatmisti:
Bir hastanede bir kuvöze (yeni doganin yatirildigi ve sicak tutan (isi kontrollü) seffaf) konan bebek ölüyormus (pespese 5-6 bebek) görünürde sicaklik kontrolü tamammis (ekranda istenilen degerde sicaklik kontrolü yapiliyormus.) fakat baska bir termometre ile ölçüldügünde aslinda içerisi gösterilenden birkaç derece fazla imis.  
Isin özüne gelirsek, yaptigimiz meslekte doktorlar kadar etik olmasi gerekir.
Her sistemde insanlari korumak için gerekli tedbirleri almak yükümlülügündeyiz. Bu medikalde de geçerli, endüstride kesme makinalarinda, veya okullara satilan kimyasal islem yapilan makinalarda (bkz. yakin tarihteki topikte Salim beyin dediklerine)

teketek

@picusta, konuyu dağıtmak gibi olacak ama yeri geldiği için ufak bi açıklama yapmayı uygun gördüm.Öncelikle cihazların hassasiyeti hakkında söylediklerine katılmamak elde değil ancak bahsettiğin küvöz olayı ve benzerlerinin yaşanmaması için kalibrasyon kavramı son yıllarda ön plana çıkarılmaya başlandı.Bu konuda standartlar geliştirildi, geliştirilmeye devam ediyor.Mesela devlet hastaneleri bile ISO9001 alma yarışına tutuştular (tabii hepsi değil).Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda teşvik adı altında zorunluluklar getirdiğini biliyorum.Hernekadar burası Türkiye burda bişeylerin değişmesi öyle standartlarla felan olmaz diye düşünenler olsada ben yine de bu olayın pozitif etkilerini birebir gördüğüm için bunları küçümsememek gerektiği kanaatindeyim.Son olarak bu motorlar konusuna gelirsek, çalışır durumda olanları bir hafta kadar denedikten sonra yani ayarlanan dozu uygulama konusunda bir problem yaşamadıklarını gördükten sonra yedek olarak bekletip arızi durumlarda boşluğu kapatmak amacıyla da olsa kullanıma sokma kararı alma durumunda kaldık.Medikal cihazların fiyatları malum, depolarda çürümesinden ziyade gerektiğinde kullanılmasını teşvik eder nitelikte.Fiyatı ne olursa olsun insan hayatından değerli olmadığıda kabulümüz tabiki.

bu arada @aster hocam, evet haklısınız boy 20 cm değil 12 cm kadar.Görüş üstünlüğünüz gerçekten mükemmel :)







son olarak bunlarda cihazın resimleri.herkeze iyi çalışmalar.
Bilgi fark yaratır..