LCD ile step motor kontrolü

Başlatan MICROCEBEL, 09 Ekim 2006, 23:12:56

MICROCEBEL

Selamün aleyküm arkadaşlar;

Geçenlerde forumda gezerken... Kendime ufak bir CNC yapmak için ön hazırlık olarak bir step motor uygulaması yapmayı düşündüm.L297 ve L298 ikilisini kullanmayı düşünüyorum başlangıç olarak.Birde;
motoru otomatik ve manuel olarak kullanmak amaçlı 4X20 LCD üzerinde menü tasarladım menü şuanda bitti sayılır.Fakat LCD üzerinde takıldığım nokta şu örneğin LCD üzerinde menüden otomatik yada manuel kontrol seçilebiliyo ve aynı zamanda dil seçeneği falan var birde motorun çektiği akımıda eklemeyi düşünüyorum .Otomatik menüye girdiğimde yön ve adım seçeneklerini yapıp çalıştır dediğim zaman çalışacak ama aynı zamanda motor çalışırkende menü üzerindede gezmem gerekebilir hız ayarı ve dudurmak için vs vs.İşte bu menü içerisinde hem gezip hemde L297 ye clock palsi göndermek düşündürdü.Sizce nasıl bi yöntem uygulamalıyım bu konuda.Aklıma ilk gelen NE555  üzerinden göndermek ama 555 üzerinden hızı nasıl ayarlayabilirim menü içerisindeki hız'dan.
Bu uygulama  sadece kendimi geliştirmem amaçlı LCD üzerinde bir menü oluşturup ve menü içerisinden step motor kontrolü yapmak.Konu hakkındaki düşüncelerini yazarsanız beni bir adım ilerletmiş olacaksınız.Teşekkürler....

Analyzer

Selam,

İki mcu kullanılıp haberleştirilebilir.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

arslan74

Alıntı Yapİşte bu menü içerisinde hem gezip hemde L297 ye clock palsi göndermek düşündürdü.Sizce nasıl bi yöntem uygulamalıyım bu konuda.

Cok basit, senin bahs ettiğin uygulamaya benzer bir bir uygulamayı bende yapmıştım. Tek bir 16F877 işlemcisiyle 2 tane step motor, 4x20 LCD, 8 tane optik giriş, 3 tane röle cıkışı, 4 tane buton girşi ve rs232 haberleşmesini kontrol ediyordum. Hepsinini birbiriyle sorunsuz kontrol ediyordum.
Burda yapman gereken sadece Step motor için gerekli Pulsleri timer interruptu ile üretmek. interruptada gerekli sinyalleri göndereceksin hepsi bu. Ben mesela timer0 interruptunu kullanmıştım. gayette güzel çalıştı. Hiç bir sorunla karşılaşmadım.

Selamlar,