16F629'DA PORTA.4 PROBLEMİ

Başlatan mech, 16 Kasım 2006, 17:05:51

mech

pic16f628 içten osilatörlü ve mclr off kullanıyorum.
PORTA.4 ' e bağlı ledi yakamıyorum. Porta 'nın tüm pinlerini çıkış olarak kullanmak istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum . Bir de örnek bir kod yazarsanız sevinirim.  PORTA.0, 1,2,3 KULLANDIM BİR DE porta.4 lazım.
Teşekkürler.
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Şarttır

Veli B.

http://picproje.org/index.php/topic,3979&highlight=open+collector
Arama yaparken "open collector" olarak bakınız lütfen. Oldukça değerli bilgilere ulaşabilirsiniz.

fofo

PORTA.4 bacağına pullup direnci bağlaman lazım çıkış olarak kullanmak için TRISA yazmacınıda çıkış olarak ayarla TRISA=%00000000 şeklinde sadece MCLR ucunu  çıkış olarak kullanazsın.

mech

ancak 220 ohm ile pullup yaparak oldu ama bu seferde aynı anda yani hem porta.4 hem de porta.0 (mesela) 'dan çıkış veremiyorum. Yani tek başına porta.4 aktif olabiliyor. Yardım edebilir misiniz. ISIS'ta deniyorum
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Şarttır

Andromeda

10 K ile pull-up yap.gerçek bir devre kur.
" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

tnen

porta.0 ile porta.3 arasını 10k ile pull-upla bu cıkışa 1gonderdiğinde port ile gnd arasındaki seri direnc led devresine 5 V verirsin ve led ışık verir. Ama porta.4 open collector oldugu için yukunu yani ledi +5V ile porta.4 arasına seri direnc led devresi şeklinde bağlamalısın . Bu durumda ledin ışık vermesi için porta.4 e 0 yollamalısın.bir gonderirsen led ışık vermez bunları goz onune alarak programını bir daha gozden geçir.

buiba

konu burada da  irdelenmis ,o sebeple kalinan yerden devam edeyim istedim.ben de bir projede 16f628A I/P 20 mhz'de kullaniyorum.ancak  1 gundur ugrasmama ragmen porta,4 'u istedigim sekilde kontrol edemiyorum.programin basinda cikisi(0) yapiyorum.sorun yok.ilerki safhalarda 1 yapmak istiyorum olmuyor,tam tersi durum olabiliyor yani 1 ikende 0 olmuyor,nedendir anlayamadim. yalniz ufak bir ayrinti var tmr0 yaziliminda kuruyorum ve sadece flag bitini kullaniyorum.  program ayarlari asagida

INIT
   BCF      STATUS,RP1
   BCF      STATUS,RP0
   CLRF   PORTA
   MOVLW   B'00000111'
   MOVWF   CMCON
   BSF      STATUS,RP0     
   MOVLW   B'00000'
   MOVWF   TRISA          
     MOVLW   B'11111111'
   MOVWF   TRISB   
   BCF      OPTION_REG,5