selam RF UZAKTAN KUMANDA,DA SORUN ??

Başlatan yusuftr80, 29 Kasım 2006, 15:18:44

yusuftr80

arkadaşlar  NOKYO tek role kontrolü  RF uzaktan kumanda devresi aldım
fakat kontrol edecem devreyi açıyorum ama sorun  roleler  :?:  cekti anda  RF tekrar devreyi kapatıyor  RF yi dış ardan gelecek başka sinyaler uyarmasın diye uzaklaştırıyorum fakat  degişen bir şey olmuyorRF nin  besleme sini kontrol ettim devreden alıyorum  ondan olabilirmi   :?:  tavsiyenizi  bekliyorum herkeşe şim dilik kolay gelsin

otm

Merhaba
Problemin birçok nedeni olabilir.ancak besleme ile ilgili olması daha yüksek ihtimal.Roleler çekildiği anda besleme gerilimi düşüyor olabilir.Yada role boboinlerinden kaynaklanan palslerde olabilir rolelerin beslemelerine eğer yoksa paralel bir diyot koymayı deneyin.

yusuftr80

Rolelerde  paralel diyot var ama şimdi denedim beşlemeyi ayrı verin ce her şey normal çalışıyor  ufak bir devrede de iki trafo kulanılmaz ki  başka türlü bir şey denemek lazım ama NEY ?   :roll:

otm

ozaman rolelere giden beslemenin + ucunu kes ve seri bir 1N4001 koy diyotun hemen çıkışınada bir 100uF kondansator bağla

ete

Peki hiç bu devrenin yalnıca butona basılı tutulduğu sürece röleyi çekili tutabileceği aklınıza geldimi?.
Bu durumda  elini butondan çekince sistem kendisini kapatacaktır doğal olarak!.

Ban akalırsa programını incelemek gerekir.

Ete
Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com

yusuftr80

hocam  çok teşekkür ederim sorunu şu şekilde hallettim  dışardan beşleme veriyorum  devre normal çalışıyor  o zaman aklıma  otm arkadasın da dediği gibi  rolelerin çekti andaki amper  baya yüklü olduğunu gördüm rolenin kontrol ettiği sireni ölçünce  hatayı buldum  o da  kısa devre  olmasın dan  kaynaklanan  sorun muş   onu halledince uzaktan kumanda  ve  devre tıkır tıkır çalışmaya başladı  program ise   bir buttona bastımız zaman bir roleyi cekecek  programdı  ama sorun haloldu   ilginize ve bilginize çok teşekkür ederim  sagılar kolay gelsin