kayan yazıda ascıı değiştirme ile ilgili acil yardım?

Başlatan serpil_07, 09 Şubat 2007, 19:55:24

serpil_07

kayan yazının asm kodlarının ascıı kodları bölümünde;

(ADDWF PCL,F)  ,    (Table1  ADDWF PCL,1 )

gibi tanımlamalar oluyor. bu tanımlamaların altında ise data lar oluyor.
ben bu bölüme başka datalar yazıyorum. ama displayde göremiyorum.
kendi datalarımı displayda görebilmem için nasıl davranmalıyım. yardımlarınız için teşekkürler :D

picusta

ARM'de ADDWF diye bir komut göremedim.
PCL registeri hangisi oluyor?

serpil_07

Alıntı yapılan: "picusta"ARM'de ADDWF diye bir komut göremedim.
PCL registeri hangisi oluyor?

ADDWF PCL,F ve Table1 ADDWF PCL,1 iki farklı asm kodundan aldım ikiside farklı kodların pcl'si

aYe

Serpil hocam takip ettiğim kadarıyla uzun zamandır kayan yazı için uğraşıp duruyorsun.

Mailime gönderin cebime koyunda demiyorsun, azimlisin, bu yanını benim gibi bir çok arkadaş eminim takdir ediyordur.
Ancak temelde bazı sütunlar eksik haldeyken,bir de üzerine bina yapmaya çalışıyorsun ve her seferinde bina çöküyor.

Siz ilk önce şemanızı buraya bir ekleyin, arkadaşlarla beraber ilk önce şemayı, ardından hep beraber kodu optimize edelim.

Siz de böylelikle eksik sutunları tamamlayıp, sizden sonra gelecek kayanyazı yazdıramayan nesillere bilgilerinizi aktarırsınız.
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

aYe

@Serpil_07

Evet haklısınız eğlence yeri değil ama mahkeme salonu da değil, gülene hazır ola geç, dik dur diyemeyiz.

Ayrıca sizin başlığı açtığınız yer ARM7 Mcu konusu, yazdığınız komutlar pic ailesinin asm komutları.

Ayrıca şemanız ve kodunuz nerde?
Yardım istiyorsunuz, şema ve kodun tamamını ekleyin arkadaşlarla beraber bitirelim şu işi diyorum, bunu ciddiye alacağınıza basit bir polimiği ciddiye alıp ona efor harcıyorsunuz.!
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

serpil_07

aYe

Sanırım Devre.dsn şema oluyor, ama hangi program açar bilmiyorum.

Şemayı kullandığınız program neyse orda açıp printscreen ile resmini çekip buraya eklerseniz birşeyler yapabiliriz.

Bu arada asm kod berbat, yenisi C de yazıcaz.

serpil_07

devreyi proteus 6.9sp5 açar. ayrıca asm kodu neden berbat açıklayabilirmisiniz.

serpil_07

bir not kapısı daha eklemek gerekebilir. verdiğim text.rar ascıları 8x8'e göre düzenli haklımıyım. 8O

aYe

Yok hocam, byte yapısı 8 bit olduğu için datalar da 8 bit hazırlanmıştır.

Yoksa kayan yazı için dikeyde 7 dot yeterli, donanım uygun tasarlanmış.

Bunun için C dilinde bu gece veya yarın bir kod yazarım, sonra programın adım adım her satırını konuşur aklınızda konuya dair soru bırakmayız.

Bu arada siz de pic16 serisi için IAR C derleyici edinin, eğer bulamazsanız onuda bir şekilde bir yerlere ekler yada link bulurum.

Eğer C dili bilmiyorsanız forumda Ckitabi.pdf diye bir dosya olucaktı, onu bulup bir göz atın ki, kodlar üzerinde konuşurken detaylarda takılmayalım.

İyi çalışmalar.

serpil_07

bende ccs var normal c de yazılmış kodları derleyemiyorum ayrıca sizin dediğiniz derleyici bende yok nereden temin edeceğimide bilemiyorum.
yardımlarınızı bekliyorum. :D

mesmert

Slm Serpil_07

Bu asm dosyası Hex'den asm çevirilmiş o yüzden bu işin içinde çıkmak baya zaman alır bunun yerine sıfırdan kendine göre tasarım yapsan daha çabuk biter bence