paralel port sorunu

Başlatan unlawful, 03 Haziran 2007, 20:33:59

unlawful

merhaba paralel port ile veri almam gerekiyor.visual basic ile yazdığım bir programda arkadaşımın pc sinde çalışmasına rağmen benim pc mde çalışmadı.multimetre ile çıkışlara baktım 3v ile 0 arasında değişiyor.yani 5v olmuyo yüksek seviyem.akım ise yüksüz durumda 34 ma kadar.
biostan modları ayarladım bi-directional modda şuan paralel port ve enable olmuş durumda.sorun nerde anlayamadım.daha önce başına gelmiş olan varmı.acaba anakart ile ilgili bir sorun olabilirmi...
teşekkürler...

Klein

Bi-directional mode sadece çıkış modudur.  Bu yüzden dahili pull-up devreye giriyor olabilir. ECP mod ise hem giriş hem de çıkış olarak kullanılabilen moddur. Bu durumda pull-up bağlamıyor olabilir.

unlawful

ya acaba bu sorunu nasil çözebilirim.bitirme odevimde paralel port kullnmam lazim ama kullanamıyorum yardımcı olursanız sevinirim hangi moda getiriyim

Klein

sadece çıkış kullanacaksan bi-directional modu kullanman uygun olur. ancak zaten yapmışsın. Bunun dışında bi önerim yok malesef.  Belki  yeni nesil IC lerin 3.3V ile çalışıyor olması ile ilgili bir durum olabilir.

unlawful

sadece çıkış kullancağim bi directional modu denedim olmadi yine de yardımlarin için sağol

karakartal10

inpout32 dosyası yüklemişmiydin XP de inpout32 dosyası olmadan paralel portu visual basic ile  kontrol etmen için bu dosyaya ihtiyacın var

aslan_korhan

Genelde parallel port XP altında sorun çıkarır. Uygun driverler yüklersen olabilir. WIN98, WIN ME falan olsa pek sorun çıkmaz...
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

unlawful

inpout 32 dosyasını yükledim visual basic de sorun vermiyo sadece çikişinda 3.0 v veriyo eğer dosyayı yüklemesen programda hata veriridi anlamadim sorunu belki dediğiniz gibi xp den kaynaklanmiş olabilir  yine de herşey için sağol un

unlawful

inpout 32 dosyasını yükledim visual basic de sorun vermiyo sadece çikişinda 3.0 v veriyo eğer dosyayı yüklemesen programda hata veriridi anlamadim sorunu belki dediğiniz gibi xp den kaynaklanmiş olabilir  yine de herşey için sağol un

aslan_korhan

Araya seviye dönüştürücü koyman lazım. Örneğin 4050, 74HC245, 74HC244, 7404, 7407 gibi birşeyler.
Veya enazından Transistör koy...
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

unlawful

ya o çıkışı motor sürücü sdevresinedse kullancaktim. 0 ile 3 v çikış veriyodu ama sorun olmadı . 3 v u motor sürücü high olarak algıladı galiba yanı program çalıştı şimdi ama yine de çıkış 3 v