Ultra-LD 100W

Başlatan gevv, 06 Haziran 2007, 19:12:37

gevv







the ultra-low distortion 15W class-A amplifier. Since then, that amplifier has become our benchmark. Its distortion is so low that we had to resort to new procedures to be able to measure it.

Inevitably, soon after the 15W class-A amplifier had been published, we wondered about producing a higher power version. As good as the 15W amplifier is, it is still only 15W and on many types of music, particularly opera and classical piano, it simply does not have enough power. So we thought a 100W version would be really good.

However, we shrank back from the idea of producing a 100W per channel class-A amplifier. After all, the stereo version of the 15W class-A amplifier dissipates about 100 watts at all times. If we produced a 100W stereo version, it would dissipate around 600 to 700 watts at all times. In other words, it would make a good heater for small rooms.


DOWNLOAD  http://rapidshare.com/files/43115895/Amplifier.rar.html
 

omenek

Bu devredeki şematik çizimin hangi programla yapıldığını biliyormusunuz.
Çok hoş ğörünüyor.

gevv

Alıntı yapılan: "omenek"Bu devredeki şematik çizimin hangi programla yapıldığını biliyormusunuz.
Çok hoş ğörünüyor.
bende bi ara arastırdım splan sanıyordum ama değilmiş  bulamadım ole kaldı
 

p_rof

2 devrede aynı görünüyo ama farklılık var düşük distorsiyonlu amfilerde ses temizligi ön pilana cıkmış oluyo güç cokda önemli değil bir amfide distorsiyonun az olması önemli ses temiz berrak olmalı genelde herkes güce bakıyo tabi iş bilenin kılıç kuşananın değilmi... :roll:
FEDAKARLIK OLMAZSA ZAFER'DE OLMAZ (soundimpacttechnology@windowslive.com)

gevv

 

p_rof

genelde orta sıfırlı devrelerde takoz yöntemi yolu ile sadece gelen sinyalin genligini acmak için kullanılır bu tür amfikasyon devrelerde malzeme azalır distorsiyon biraz artar yerden kazanılır ama cok arza yapar bu yüzden bu tür uygulamalarda dikkat edilecek husus bias akımları ve voltajlarının geri beslemeleri ii ya :roll: pılmalıdır yoksa yüksek güclerde hoparlör yanar veya cıkış transistörleri bozulur bilgilerinize saygılarımla..
FEDAKARLIK OLMAZSA ZAFER'DE OLMAZ (soundimpacttechnology@windowslive.com)

Ersin

Ses temizliginden bahsediyorsunuz.Merak ettim ne tur/marka kolon-hoparlor, ses kaynagi (cd-dvd player, pc mp3  ) kullaniyorsunuz.

p_rof

ben kendi amfimi kendim tasarlarım ve bunun ticaretini yapıyorum piyasa malı amfilerde max distorsiyon var marka takıntım yok istedigim herşeyi kendim tasarlıyorum buna kabin yapımıda dahil önemli olan cok bozuk cızırtılı bir ses kaynagıda olsa onu düzelltmekdir bunuda yapabiliyorum ne kadar distorsiyonlu ve bozuk sesde olsa önemli değil suna şahitimdirki 5 watt hoparlör ile 1000 wattlık kabinlere taş cıkartacak yapılar gördüm kısaca yıllardır bu işin içinde olmam(ezbere dayalı gitmeden tabiki)deneyim kazandırdı bilgilerinize saygılarımla.. :roll:
FEDAKARLIK OLMAZSA ZAFER'DE OLMAZ (soundimpacttechnology@windowslive.com)

gevv

Alıntı yapılan: "p_rof"ben kendi amfimi kendim tasarlarım ve bunun ticaretini yapıyorum piyasa malı amfilerde max distorsiyon var marka takıntım yok istedigim herşeyi kendim tasarlıyorum buna kabin yapımıda dahil önemli olan cok bozuk cızırtılı bir ses kaynagıda olsa onu düzelltmekdir bunuda yapabiliyorum ne kadar distorsiyonlu ve bozuk sesde olsa önemli değil suna şahitimdirki 5 watt hoparlör ile 1000 wattlık kabinlere taş cıkartacak yapılar gördüm kısaca yıllardır bu işin içinde olmam(ezbere dayalı gitmeden tabiki)deneyim kazandırdı bilgilerinize saygılarımla.. :roll:
kabin tasarımlarını nasıl yapıyorsunuz hesaplamalar nasıl ? bizde ögrensek:) sayenizde
 

p_rof

sevgili gevv dostum:kabin yapımı normalde cok zor olan bir işlemdir piyasada herkess  4 tarafı sunta cakıp bırakıyo ondan sonra oturup düşünüyo acaba nerde hata yaptım diye...?kabin yapımında ilk bakılacak nokda acık alandamı yoksa kapalı alandamı kullanılacak olan kabin tespiti yapılmalı ona göre işlemler var.bunların detayını önümüzdeki hafta sizlere aktarayım kısaca hesabları ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında olurmu?dikkat edilecek hususlardan biride kabinin iç resonans ve dış resonans durumudur bilgilerinize saygılarımla... :roll:
FEDAKARLIK OLMAZSA ZAFER'DE OLMAZ (soundimpacttechnology@windowslive.com)

Ersin

Benimde marka takintim yok.Kolonlari alirken dolastim butun magzalari fiyati sormaksizin,sadece sesi dinledim.Bana gore en iyi ses vereni aldim.
Peki kabinleri kendiniz yapiyorsunuz, hoparlor olarak ne kullaniyorsunuz.

p_rof

sevgili arkadaşım ersin:acık alanda kagıt hoparlör kullanmak zorundasın anladıgım kadarıyla evde veya işyeri gibi kapalı alanda kullanacaksınız,ben hoparlörün cinsine göre tasrım yaparım yani:kagıt hoparlör,bass hoparlör,subbass hoparlör gibi cesitlerine göre kabin yapımı degişir mesela;pioneer markasını sevmem ama bu firmanın ürettigi eski model tsw 255 subbass için dış ortamdaki havayı kullanan(dış resonanslı) bir kabin tasrımım oldu bekledigimin üstünde sonuç aldım.ölçüler yükseklik 80cm,ön 35cm,arka derinlik 45 cm ve hoparlörün verilerine göre iç litre hacimi 70 litre iken ben yaklaşık 80 litre iç hacim kullandım.bu durumda normalin cok üzerinde bass derinligi oluşdu.aynı zamanda kabinin iç kısmında 4 cm kalınlıgında cok yumuşak sünger kapladım yani bass reflex kabin dedigimiz tarz oluşdu bunların detayını amfilikatörden hoparlöre diye bir konu acıp orda detayları aktaracagım bilgilerinize..saygılarımla... :roll:
FEDAKARLIK OLMAZSA ZAFER'DE OLMAZ (soundimpacttechnology@windowslive.com)

p_rof

şunuda belirteyim kabine göre hoparlör değil hoparlöre göre kabin yapıyorum bu nokda önemli belirtmek istedim..
FEDAKARLIK OLMAZSA ZAFER'DE OLMAZ (soundimpacttechnology@windowslive.com)

Ersin

Sonucta hangi markalari kullaniyorsunuz ???

p_rof

rcf,jbl,harman kardon,harvard,pioneerin bazı ürünleri,sony genelde kullandıgım hoparlör adları
saygılarımla..
:roll:
FEDAKARLIK OLMAZSA ZAFER'DE OLMAZ (soundimpacttechnology@windowslive.com)