Hi-tech Hakkında kendine güvenen varsa buyrun buraya!!!

Başlatan salih18200, 15 Haziran 2007, 21:43:01

salih18200

Arkadaşlar araştırdım araştırdım sonunda sıkıldım ve sizlerden yardım istemek durumunda kaldım.Hi-tech kod derlerken delay fonksiyonuyla boğuşmaktan yenik düştüm.Fonksiyon çağırırken sadece
#include <delay.h> :idea:
dediğimde hata veriyo ama
#include <delay.h>
#include <delay.c>
ikisini birlikte çağırdığmdda sorun çözülüyo ama bu seferde bazı
DelayMs(100);
gibi değerlerde hata veriyo
DelayMs(99);
şeklinde kullanırsam hata ortadan kalkıyo açıkçası hi-tech konusunda biraz bocalamaktayım sürekli bana yardımcı olacak arkadaşlara ihtiyacım var.
Kendine güvenen arkadaşları (salih-akarsu@hotmail.com  :roll: ) bekliyorum

elektronik

Alıntı yapılan: "salih18200"Arkadaşlar araştırdım araştırdım sonunda sıkıldım ve sizlerden yardım istemek durumunda kaldım.Hi-tech kod derlerken delay fonksiyonuyla boğuşmaktan yenik düştüm.Fonksiyon çağırırken sadece
#include <delay.h> :idea:
dediğimde hata veriyo ama
#include <delay.h>
#include <delay.c>
ikisini birlikte çağırdığmdda sorun çözülüyo ama bu seferde bazı
DelayMs(100);
gibi değerlerde hata veriyo
DelayMs(99);
şeklinde kullanırsam hata ortadan kalkıyo açıkçası hi-tech konusunda biraz bocalamaktayım sürekli bana yardımcı olacak arkadaşlara ihtiyacım var.
Kendine güvenen arkadaşları (salih-akarsu@hotmail.com  :roll: ) bekliyorum

selam
bugünlerde işim var bitince size sürekli!! :roll:   yardımcı olurum

salih18200

İlginize teşekkür ederim sizi dört gözle bekliycem.
(inşallah unutmazsınız :( )

ayban

delay.c ve delay.h dosyaları include klasöründeyse programın başına sadece #include <delay.c> yazmanız yeterli ayrıca kullandığınız kristal 12mhz den büyükse hitech ile gelen "delay.c" fonksiyonu desteklemez bunun yerine microchipc.com daki 16F ve 18F serisi picler için yazılmışolan delay.c fonksiyonlarını kullanın sorun olmaz sadece kod çokaz bi miktar büyür.Kolay gelsin.
"Tek kitap okuyandan kork!"

salih18200

Sağolasın hocam allah senin gibilerden razı olsun bu işe yaradı ha bide bana sürekli yardımcı olmak istersen msn'ne ekleyebilirsin. :oops:

ayban

sorular forumdan gelirse daha fazla arkadaşa faydam olur kanaatindeyim forumun amacınada  uygun düşen budur sanırım saygılarımla.
"Tek kitap okuyandan kork!"

salih18200

sende haklısın ama ben yeni olduğum için fazlasıyla takıldığım yerler oluyo bu yüzden forumu olur olmadık şeylerle sürekli başlık açarak kirletmek istemem. :?

aYe

Timer kur, delay fonksiyonu yaz ellerin alışsın.

Nasılsa projeyibitir.h henüz keşfedilmedi  ;)
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

arslan74

salih18200

verdiğiniz cevaplar için teşakkür ederim.sorunu hallettim
hatta 1-2 hafta içerisinde hi-tech c giriş mahiyetinde bir başlık açıp kurulum ve kullanım hakkında giriş seviyesinde bir yazı yazmayı düşünüyorumki başkalarıda benim gibi zorluk çakmesinler :P