DEFINE OSC 6

Başlatan Lütfi AYYILDIZ, 10 Temmuz 2007, 14:42:41

Lütfi AYYILDIZ

Nedense 6 Mhz lik kristal PBP de tanımlı değil.Bir araştırma yapayım dedim ve bir kitapta pause komutunun 4,8,10,12,16 ve 20 Mhz lik kristallerde çalıştığını okudum.Aslında programımda pause komutu yok ama yazdığımız bir sürü komutun altında kimbilir kaçtane pause komutu var ve muhtemelen karşınıza şöyle bir mesaj çıkacaktır "undefined symbol pauseusl". Bunun herhangi bir yolu yokmu arkadaşlar,kristali değiştirmek haricinde?

CaFFeiNe

yine define osc 4 yada 8 yazarsın ama 6Mhz kristal kullanırsın bu seferde pause 1000 yerine aynı gecikmeyi sağlamak için mesela pause 800 yazman gerekir

Lütfi AYYILDIZ

Hocam pause ile bir sıkıntım yok zaten sorun seri iletişim komutlarından kaynaklanıyor. ayrıca CLKOUT pinine ft232bm yi bağladım ve bilgisayar bu chipi tanımıyor.Pici yerinden çıkarıp kristalin diğer ucunuda chipe bağladığım zaman sorun yok,K128 programlayıcısını örnek alarak hazırladığım bir devre tek sıkıntı 6Mhzlik kristal.

CaFFeiNe

ft232 ile picli bir devre yapıp iki çipide tek 6Mhz kristal ilemi çalıştırmak istiyorsun? yoksa neden pici 6mhz ile çalıştırmak istiyorsun

Lütfi AYYILDIZ

Evet hocam aynen öyle. Zaten bu k128 programlayıcıda tek kristalle iki yongayı birleştirmiş. Pic in clk out çıkışı ile ft232  nin osc in girişi ortak.