Dinleme cihazi

Başlatan upayi, 17 Temmuz 2007, 19:21:04

upayi

evgili arkadaslar benim bugünkü sorunum ise dinleme cihazi (bocek diye tabir edilenlerden)Bu cihazlari bulabilecek bir devre lazim lazim
upayi developer free energy system (oler cell free energy motor design Guns design (magnetic guns=)

aslan_korhan

AD8307 veya AD8317 ile çok güzel oluyor.
AD8317 ile 1MHz'den 10GHz'e kadar olan bütün sinyalleri görürsün.
Bunun çıkışını istersen bir PIC'e veya daha kolay olarak bir ibreye bağlayabilirsin. 10metre mesafeden en düşük güçlü sinyali bile tespit edebilirsin...
Fakat sesi dinleyemezsin ve hangi frekansta olduğunu anlayamazsın. Dediğin gibi sadece tespit edersin...
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

upayi

-Cikisa led baglasam olmazmi
-Girisise direk antenmi yoksa bobinde baglamam gerekirmi
http://www.analog.com/UploadedFiles/Data_Sheets/AD8317.pdf
upayi developer free energy system (oler cell free energy motor design Guns design (magnetic guns=)

elektronik

arkadaşlar bu entegre Türkiye piyasasında varmı ?

aslan_korhan

Bunun çıkışına LED olmaz ama 10 LED'li bir VU-metre devresi güzel oluyor...
Girişe Bobin vs. gerekmez. Bir tane kısa tel bağlasan yeter. Örneğin 5 - 15cm arası.

Yanlız hatırladığım kadarı ile AD8317'de çıkış ters çalışıyordu. Yani maks sinyal aldığında 0V veriyordu. Yani vu metre bağlamadan önce bir opamp ile çıkış terslemek gerekir. AD8307'de ise gerekmiyor...

selvi

dinleme cihazi ile bir odadaki sesi nasil dinlenebilir.ses dinleme devreleri var mi?uzak mesafede dinleme alicinin bulundugu alanda  kacmetre karede etkilidir?
Yaşam anlamlandırıldıkça kutsaldır....

aslan_korhan

Oda dinlemenin bir çok yolu var.
Kablosuz mikrofon, lazer, telefon vs...

En çok istenilen genelde kablosuz mikrofon. Burada mesafe ve pil ömrü önemli çoğu kez. Buda cihazın boyutu ile çok alakalı. Ne kadar uzun mesafe ve pil süresi olursa cihazın boyutuda o derecede büyüyor.

Telefon ilede oda dinlemesi yapılabilir. Fakat telefonun içine küçük bir ekleme yapmak gerekiyor.
- Dinlenecek oda aranıyor
- Karşı taraf telefonu açınca siz bir açma tonu ( Bu subaudio gibi insan tarafından pek duyulmayacak bir ton olabilir.) gönderiyorsunuz ve "Pardon, yanlış numara" deyip karşı tarafın telefonunu kapatmasını sağlıyorsunuz.
Fakat sizin gönderdiğiniz ton sayesinde aslında telefon açık kalmıştır.
Bu sayede odayı istediğiniz gibi dinlemiş oluyorsunuz. Hemde dinleme cihazı detektörlerine yakalanmadan...

selvi

kablosuz mikrofon ile dinlemeyi saglayan sistemler .oncelik olan pil değil.o devrenin semasi ve calisma sistemi.olursa pic lerle yapilmis olani tercihim.bunlara iliskin site veya farkli yazilar olabilir.
Yaşam anlamlandırıldıkça kutsaldır....

yussuf

aslan_korhan

Kablosuz dinleme mikrofonlarında PIC'in pek bir faydası olmaz. Tamamen analog çalışan sistemler genelde. En fazla PLL bir cihaz yaparsan bunun kontrolü için kullanabilirsin...

files

Telefon hattıyla çalışan, pilsiz ve elektriksiz, dinleme cihazı. infinity bug diye arattır

mustafa_cmbz

Alıntı yapılan: "upayi"(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)
-Cikisa led baglasam olmazmi
-Girisise direk antenmi yoksa bobinde baglamam gerekirmi
http://www.analog.com/UploadedFiles/Data_Sheets/AD8317.pdf

hocam ben de bu devreyi yapmaya karar verdim entegreyi araştrıyorum fakat aklıma takılan bişey var fark ettiyseniz şemada 0r yazan dirençler var onlar nasıl olacak?

tayyar

Piyasada kolay bulunurmu billmiyorum ama 0ohm degerinde dirençler mevcut üzerlerinde sadece siyah çizgi var. Hİç kullanmadım sanırsam sadece atlama telleri yerine kullanılıyorlar
--EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR--

aslan_korhan

Evet 0ohm dirençi tel köprü veya kısadevre olarak düşün.
Oradaki değer kullanacağın frekansa göre farklı olabiliyor. Gerçi yapacağın cihaz çok hassas birşey ( linear ) olmayacağından direkt 0ohm kullanabilirsin...