plc üzerine msn den konuşabilecek olan var mı?

Başlatan picman, 04 Ağustos 2007, 19:15:10

picman

arkadaşlar plc hakkında msn üzerinden bilgi alış verişi yapabileceğim bir arkadaş arıyorum ( plc konusunda hiç bilgim yok form da boşuna mesaj yazmamak için bu yöntemi seçtim ) ilginiz için şimdiden teşekkürler

adresim : digital_yusuf@msn.com
Bilgi paylaştıkça artar..

aslan_korhan

Forumdada yazabilirsin. Zaten Forumun anlamı bu. Hem bu sayede başkalarıda faydalanır...
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

picman

arkadaşlar ben elektrik teknikeriyim yani myo mezunuyum baya bi elektronikle uğraştım ama bundan sonra otomasyon ile uğraşmayı düşünüyorum şimdi benim sorum şu . bi arkadaşım bana teknikerlerin plc programı yazmadıklarını bunu sadece mühendislerin yaptığını boşuna bu işlere girme felan dedi e tabi benimde hevesim kırıldı bu şekilde . şimdi gerçektende plc işleriyle sadece mühendisler mi uğraşıyor benim bu konuda çalışma yapabileceğil yerler nerelerdir . kendi kendime plc öğrenme işine giriştim bu çalışmnalarım nekadar yapacağım işte bana faydası olur onu sorucaktım . plc konusunda çalışmaları olan elektrik teknikeri arkadaşlar varsa bu konuda düşüncelerini benimle paylaşırlarsa çok sevinirim

saygılarımla . çalışmalarınızda başarılar dilerim

z

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

picman

arkadaşlar daha açıklayıcı bilgilere ihtiyacım var

genc_korsan

picman sana onu kim söylediyse harbiden halt etmiş öyle şeymi olur ya ne mühendislerbiliyorum plc p sinden anlamayan sen işine bak öğrenceksen hiç durma öğren ben kendim bizazt yardımçı olurum sana tamam teknikerlerin mühendisler kadar avantajı yoktur ama öyle şey olmaz ne demek sadece müh.  yapabilecen işler ise bina otomasyonu ,makina otomasyonu (cnc v.b gibi)plc ile iştediğin her şeyi yapabilirsen sen benimle irtibata geç sana yok şöyle yok böyle diyenlerede inanma onlar senin yatanı yönlediremez çok biliyorlarsa laf değil iş yapsın hem senin maaşı onlar ödemicek öyle değilmi...

herkeze yardımcı olurum

genc_korsan_fatih@hotmail.com

Roboelektronik

Arkadaşım, hangi marka plc üzerine çalışıyorsun.

Digimensch

Arkadaslar nedir bu plc ?
Adini cok duyuyorum ama hic bir bilgim yok.Buda bir Mikro Islemci türümü?
programlanabilirmi?
Hangi dil kullanilir?
Bilgi verirseniz sevinirim.

Roboelektronik

PLC, kısaca programlanabilir lojik kontrolördür. Çok teknik detaya girip kafanı karştırmak istemem, google'a plc yazarsan karşına plc ile ilgili oldukça bilgi çıkacaktır. PLC ne işe yarar ? , PLC kısaca, makinaların veya herhangi bir sistemin otomatik olarak kontrol edilmesini sağlar. İnsan gücünü minimuma çekerek, daha seri ve daha kaliteli ve burda sayamayacağım artı bir sürü özelliği var, bir üretimin gerçekleşmesini sağlar. pic 'ler ayrı, şöyle dersem kısaca teknik detaya girmeden, elektronik kartlarda gördüğün mikroişlemcilerin şekline benzer pic. pic'le de programlama yapabilirsin ama plc kadar kullaışlı değildir. pic'le programını kodlarla yaparsın.PLC'de de kodarla yapabilirsin ama yaygın olan kullanım ladder diyagram denilen, otomatik kumanda mantığıdır. Bloklar halinde bir programlama yaparsın.
Kısaca ikisinden de bahsetmeye çalıştım,uzun bir konu aslında,detaylı,google'a plc veya pic yazarak çıkacak dökümanları okumanı tavsiye ederim.

ROBOELEKTRONİK

Digimensch

Pic hakkinda bilgim var hatta az cok kendim bir PIC'i CCS ile programlayabiliyorum.
Fakat PLC SIKSIK karsilastigim bir terim.
O nedenlede bilgim olmadigi icin ögrenmnk istedim neye yaradigini.
Meslek lisesinde Asenkron Motorlari Elektrik Kumanda devreleri ile kontrol etmeyi ögrenmistik.
Su zaman rolesi,button,kontaktör ile yapilan devreleremi beniyor.
Motor 1 dakika saga dönsün.15.sn dursun sonra 1 dakika sola dönsün gibi birseymi?

Roboelektronik

Yaptığınız o örneklere, otomatik kumanda deniyor, plc'de bu otomatik kumandadaki ladder mantığını kullanarak programlama yapıyorsunuz.