Timer0 kesmesi

Başlatan salih18200, 12 Eylül 2007, 20:11:36

salih18200

Arkadaşlar picin dahili 4mhz sinyalini kullanarak her ne kadar sapma olacağını bilsemde bir dijital saat yapıyorum,proteusta çalışan kod kendi  devresi üzerinde çalışmıyor.Ben timer kemesinden şüpheleniyorum herşey bu kesmeye bağlı olarak değişiyor.sanırsam timer kesmesinde bir sorun var sizce benim bilmediğim ne olmuş olabilir taşma filanmı oluyo yoksa bilen varmı dediğim gibi proteus üzerinde herşey normal çalışıyor.

TMR0 sayıcısı bozulmuş olabilirmi??????

mcan

aynı devrede led yakıp söndürmeyi denedin mi?belki bağlantılarda ya da güç kaynağında bir sorun vardır.birde lvp , mcrl,wdt....vb gibi sigortaları kontrol et.

salih18200

daha önce birkaç gez aynı devre üzerinde tmr0 çalıştı ama son seferkilerde çalışmadı dediğin gibi led yakıp denedim ama olmuyo artık kafam şişti daha sora bidaha gözden geçircem :( işin kötü tarafı elimde başka pic yokki kodları onda deneyeyim :roll:

muuzoo

Bence proteusa çok güvenme (güvenilebilir aslında ama temkinli de olunmalı edindiğim tecrübeye göre pic in sahip olduğu donanımsal bir özelliği kullanıyorsanız bazen saçmalayabiliyor).Pic teki dahili pwm modülünü kullanarak bir kod yazıyordum.Proteusta çalışıyor her şey ama iş pic e yükleyip çalıştırmaya gelince çalışmıyordu. Bütün kodu tekrar tekrar incelerken sorunu farkettim pwm için tmr2 yi açamam gerekirken yazılımda açmayı unutmuşum.Proteusta deniyorum çalışıyor kodu yüklüyorum çalışmıyor. Daha sonra proteusta deneme yapmak için kodu kasti olarak hatalı yazdım pwm için. Proteusta yine çalışıyordu. Acaba tmr ile uğraşırken kodda bir yerlerde bir eksiklik te yapmış olabilir misiniz?
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...

ddavut

bence led yakıp sondurme denenemesi olayın nedeninia açıklıyor. daha önce çalıştırabildiğin bir pici devre üzerinde hiçbir değişiklik yokken ve aynı kodlar altında kullanamıyorsan yani led yanıp sonmuyorsa problem picte. pic arızalanmış olmalı