Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

tristor

Başlatan upayi, 03 Ekim 2007, 15:48:34

upayi

Arakadaslar bana tristor ile lamba yakma devresi lazimen 3-5(veya 12 voltluk)volt luk lamba yakacam.Ama lamba devrenin anahtarina elimi basip cektikten sonra 10 saniye  sonra lamba yanacak(Saat tutucaz10 saniyeden az olmamali 11-12 olabilir ama 9 olamaz).Boyle bir devre olan varmi cok acil lazim yarina yetsitirmem gerekiyor.(Daha kitaplar gelmedi.Bunu derse hazirlik odevi olarak goturmem gerekiyor.
upayi developer free energy system (oler cell free energy motor design Guns design (magnetic guns=)

stlg

Sevgili kardesim

Bu işi bir adet cd4541 ile yapabilirsin bu entegrenin dataheetini incele cıkıs ucunuda bir transistor uzerinden tristore ver ve lambanı yak kolay gelsin
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

Cetinal

555 li bir devre de olabilir tristör zaten bi defa tetiklendimi gate akımı kesilse bile A-K arası iletken olmaya devam edecektir süre olayının da zaten devrede kullanacağın direnç ve kondansatörlerle belirliyorsun hesabı basittir zaten

Veli B.

Alıntı yapılan: "RoMeO123"555 li bir devre de olabilir tristör zaten bi defa tetiklendimi gate akımı kesilse bile A-K arası iletken olmaya devam edecektir süre olayının da zaten devrede kullanacağın direnç ve kondansatörlerle belirliyorsun hesabı basittir zaten

Bu mesajinizda eksik veya yanlis bilgi mevcut;
Bu durum 2 CZC(Current zero croossing) arasinda ve Akim>Ith ise  gecerlidir. Elbette bir de alternans yonlerini goz onune almak gerekir. Iletime gecmesi icin bahsettigim sartlar haricinde, anoduna pozitif alternansin gelmesi de gerekir. Bu noktada ki sarti diyot gibi dusunebilirsiniz.

erkan614

pahllı bi yöntem olarak 12f 675 e 10 wsn gecikmeli bi program yaz ister bc547 üstünden tetiklemeni ver istersen zerro rossing içeren sürücü ekle ii olur dimmer die aratırsan sana göre yazılar olceydi veya olacah yeya vardır sana göre bi yazı be yaaww
en son lisede tristorlü devre yapmıştım en kısa zaman da böle bi proje yapiim irli falan güzel olur

Veli B.

Alıntı yapılan: "erkan614" pahllı bi yöntem olarak 12f 675 e 10 wsn gecikmeli bi program yaz. ister bc547 üstünden tetiklemeni ver, istersen zerro rossing içeren sürücü ekle ii olur. dimmer die aratırsan sana göre yazılar olceydi veya olacah yeya vardır,  sana göre bi yazı be yaaww.
en son lisede tristorlü devre yapmıştım, en kısa zaman da böle bi proje yapiim ,irli falan güzel olur.

Rahatsiz oldum... Dilimiz bu kadar saygiyi haketmiyor mu?

3 cumle, 58 kelime ve 26 hata :!:

erkan614

Alıntı yapılan: "katana"
Alıntı yapılan: "erkan614"...sana göre yazılar olceydi veya olacah yeya vardır,  sana göre bi yazı...

Rahatsiz oldum... Dilimiz bu kadar saygiyi haketmiyor mu?

3 cumle, 58 kelime ve 26 hata :!:

cumle değil cümle
Yazımda "vardır" kelimesinden sonra  " , " virgülünü kullanmadım.
toplam 25 hata var kangurulation bana doğrusu
8)

profahmet

Alıntı yapılan: "upayi"Arakadaslar bana tristor ile lamba yakma devresi lazimen 3-5(veya 12 voltluk)volt luk lamba yakacam.Ama lamba devrenin anahtarina elimi basip cektikten sonra 10 saniye  sonra lamba yanacak(Saat tutucaz10 saniyeden az olmamali 11-12 olabilir ama 9 olamaz).Boyle bir devre olan varmi cok acil lazim yarina yetsitirmem gerekiyor.(Daha kitaplar gelmedi.Bunu derse hazirlik odevi olarak goturmem gerekiyor.
aslında bu okadar zor bişey değil. 2 tristor bir direç ve kondansatörle yapabilirsin.

z

Tristor nedir DC sartlarda nasil davranir tekrar gozden gecirmeniz gerekiyor.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

stlg

Arkadas zaten lamba yanacak demiş yani tristor iletimde kalsada farketmez kesim icin anoda seri n.c bir buton baglar olur biter
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

z

Gordugum bir iki problemi soyleyeyim.

Butona basildigi anda devre gecikmeli olarak devreye giriyor. Halbuki soruda, gecikmenin, butondan parmagin cekildigi andan itibaren baslamasi isteniyor.

9 sn gibi gecikme icin R1 degeri cok fazla buyutulemez. Buyutulurse yeterli  tetik akimi olusmaz. R1 artttikca sistem gurultuye duyarli hale gelir. R1 kucultulurse C cok buyuk degerler almak zorunda kalir. Bu durumda  C'yi elektrolitik kapasitor secmek gerekir ve yaslanma etkisi zamanlamayi dogrudan degistirir.

Tristorler devreden cikartildiktan (nasil cikacagi semada mechul) hemen sonra yeni baslat komutu geldiginde C uclarindaki gerilimin sifir volta olmasi garanti edilmelidir. Aksi halde zamanlama suresi, C uclarindaki ilk degere fazla bagimli olur. Yani tristoreri devre disi birakmak yetmez C yi de her defasinda ayni degere bosaltmak gerekir. Kisacasi NC buton koymakla is bitmiyor.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com