zamanlayici devresi

Başlatan upayi, 24 Ekim 2007, 23:05:40

upayi

Arakadaslar bana zamnalyici devresi lazim ama 555 ilede ugrasmak isemiyorum kafam karisiyo.Soyle pic 16f84 ile zamanlayici devresi lazim. ornegin 30sn sonra tristorun gate ucuna gerlim vererek makinayi calistirmak istiyorum.Kodlar asmble veya pic basic olursa cok iyi olur. saygilar
upayi developer free energy system (oler cell free energy motor design Guns design (magnetic guns=)

mustafa_cmbz

basit bişey istiyorsan for...next döngüsüyle yapabilirsin forumu biraz ara bir dünya döküman var...

aslan_korhan

4538 entegresi ile gayet kolay oluyor. 1 kondensatör 1 direnç yeterli...
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

stlg

CD4541 ilede yapabilirsin bircok farklı calısma sekli secebilirsin acmada gecikme ,kapamada gecikme vs vs kolay gelsin
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

sigmoid

https://www.picproje.org/index.php/topic,17307&highlight=

pozlandırma masası lambasını belli bir süre sonra kapatmak için yapmıştım. kaynbak kodua içinde isteğine göre değiştirirsin.

POWER

@upayi
zamanlama proğramıyla ilgili hiç bir ayrıntı yazmamışsın.30 sn sonra bir transistörü sürecek ama ne kadar bu haliyle kalacak,30 sn süre değiştirilecekmi vb. bunları netleştirirser istediğin proğram kolay.
TB6BKG

mert3162

Assembler olarak

Zaman suresini pause komutuyla rahatlıkla yapabilirsin bence biraz arama yapsan bulabilirsin diyorum ayrıca linkte verilmiş
|^^^^^^^^^^^^\ ||\
|__PICPROJE.ORG __
||'""|""\___
| _____________ l | |__|__|___| )
(@!)!(@)"""""**|(@) (@)****|(@)---------

Üstadlarım nonstradam & Logan