transistör çıkışlı plc ile röle kontrol hakkında yar

Başlatan erkan614, 10 Şubat 2008, 14:27:07

erkan614

İyi çalışmalar
delta marka 28sv transistor çıkışlı bi plc var. bununla kontaktor kontrol etmek için weidmüllerin yardımcı plc rölelerinden aldım. fakat bi türlü anahtarlayamadım.
24v dc plcde ortak uca giriyor "C0" , "Y0" dan rölenin + girişine , - girişide 24v dc şasesine gidiyor.

bu bağlantı şeklinde röle sürekli aktif "Y0" çıkışı 0 veya 1 olması röleyi etkilemedi

sora 24v dc yi "C0" girişine verdim "Y0" girişi ve şase arasını ölçü aleti ile kontrol ettim çıkış 0 kende 1 kende 24v okunuyor ölçü alletinden sadece 0.1v fark ediyor.

çıkışlar sağlam biliyorum cünkü servo sürücüye pals yolladım

çıkış akımı max 30ma, yardıncı rölenin çektiği akım ise 6.5 ma ile 16 ma civarı değişiyor. 24v dc

yardımlarınız için şimdiden terşekkürler

My75

Merhaba,rölenin sağlam olduğundan eminmisin? Sağlamsa plc çıkışın yeterli değil başka açıklaması yok,öyle ise transistör ile akımı artırırsın ama sen bağlantılarını kontrol et bence kolay gelsin...
Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mahkumdur...

CaFFeiNe

24VDC'nin + ucunu rölenin + ucuna, rölenin - ucunu Y0 ucuna, C0 ucunu 24VDC'nin - ucuna bağla...

senin yaptığın bağlantıda transistör çıkıştaki koruma diyodu üzerinden, bağladığın röle sürekli enerjileniyor

Not: daha önce hiç delta plc kullanmadım netten bulduğum manuele göre yazıyorum
birde DC rölelerde +,- uçları olmaması lazım ama neyse

erkan614

Alıntı yapılan: "CaFFeiNe"24VDC'nin + ucunu rölenin + ucuna, rölenin - ucunu Y0 ucuna, C0 ucunu 24VDC'nin - ucuna bağla...

senin yaptığın bağlantıda transistör çıkıştaki koruma diyodu üzerinden, bağladığın röle sürekli enerjileniyor

Not: daha önce hiç delta plc kullanmadım netten bulduğum manuele göre yazıyorum
birde DC rölelerde +,- uçları olmaması lazım ama neyse

evet dediğin gibi yapmış ve çözmüştüm yaptığım hata şemeda  voltaj kaynağının uçlarını röle çıkışlı plc tipine göre geri kalanını transistor çıkışlı plc tipine göre bağlamam :)
napiyim iki şemayı alt alta koymuşlar bizde okuma hatası yaptık

bu arada dc röle derken plc rölesi; bunu açıklıyim kalmens rayına monte edilebilen birşey oldukça ince icinde bobin uçlarına ters diod takılmış lse direnç heps iiçinde röle kısmı soketli yani röle bozulursa kabloları sökmeden sadece röle kısmını değiştirebiliyorsun tanesini 6$ amı ne satıyolar