ATM240128A Grafik LCD Hakkında

Başlatan ftsahin, 27 Mart 2008, 00:05:46

ftsahin

ATM240128A kodlu ve T6963C çipsetli bir LCD aldım. Mikrobasic ve Mikropascal T6963C çipsetli grafik LCD'lere  destek veriyor. İçinde örnek kodları da var. Bu kodlarla LCD'yi denedim program çalıştı ama sağ 3'te 1 lik bölümde görüntüler normal değil. 0-160 pixel arası normal. 160-240 arası saçmalıyor. Koordinatlar kayıyor ve çift görüntü ortaya çıkıyor.

Bu LCD'yi internette aradım fazla link çıkmıyor.  Sadece LCD sorunlarının tartışıldığı www.lcdstudio.com'da bir kişi benze bir sorundan bahsetmiş ve  görünüşe göre çözüm bulunmamış(O da türk. Sanırım ucuz olmasından dolayı Türkiyedeki elektronikçiler tercih ediyor. )

Benzer LCD sorunları yaşayan ve çözüm bulan var mı ?
Bir de çizim hızı bana çok yavaş geldi. Ekran büyüklüğünde bir daireyi çizmesi neredeyse 1 saniyeyi geçiyor. Grafik LCD'lerin hepsi bu kadar yavaş mıdır yoksa bu modelin kalitesizliğinden mi kaynaklanıyor ?

ugurtarlaci

@ftsahin

Üstad , aşağıdaki linkte ACII C ile yazdığım T6963 chipseti için kullanılan driver var. Sendeki kodlar ile karşılaştır istersen. Bu kodlar çalışıyor, kullanıyorum.

https://www.picproje.org/main/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=127056&highlight=#127056

Kolay gelsin
Zoru Başarırım , İmkansız Biraz Zaman Alır....İmza... YENİ NESİL GENÇ TÜRK MÜHENDİSLERİ......

SpeedyX

Alıntı yapılan: "ugurtarlaci"...linkte ACII C ile yazdığım...
ACII C Nedir? Bunu forumda birkaç arkadaş daha yazıyor.

ANSI C den ne farkı var?

ugurtarlaci

@speedy

Hatalı kopyalama . ANSI C olacak doğrusu... :)
Zoru Başarırım , İmkansız Biraz Zaman Alır....İmza... YENİ NESİL GENÇ TÜRK MÜHENDİSLERİ......

SpeedyX

Alıntı yapılan: "ugurtarlaci"@speedy

Hatalı kopyalama . ANSI C olacak doğrusu... :)
verdiğiniz adreste de "Ben ACII C olarak kodları göndereyim" demişsinizde, birkaç arkadaş daha bu ismi yanlış biliyor demekki.
Bende yeni bir standart mı çıktı diye düşünmeye başlamıştım  :P

ftsahin

Birkaç farklı dilde yaptığım deneme sonucunda LCD'nin arızalı olduğu anlaşıldı.
Mikrobasic, Mikropascal ve Proton Basic  T6963  çipsetli LCD'lere destek veriyor. Bağlantıları ve kullanımı basit.