Proje Ve Programlama Süreci

Başlatan Erol YILMAZ, 21 Mayıs 2008, 22:41:28

Erol YILMAZ

Okuduğum dökümanda dikkatimi çekti, Hoşuma gitti.


tayyar

Espirili Türkçesi: Kafanızda tasarladığınız işi önce oturup adam gibi kağıt üzerinde tasarıma dökün daha sonra programlamaya geçin  :)
--EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR--

erkan06

Yazılım yaparken dediğin gibi kağıt üzerinde tasarlamak, elde hangi parametrelerin olduğu, nelerin yapılacağı, proje içinde olacak bazı küçük detaylar vs. göz önünde bulundurulmalı. Kısacası akış diyagramı ve türevi uygulamalar yapılmalı. Yoksa PC başında geçen saatler, günler, haftalar... ve sürekli oluşan bug ları gidermek için debug modunda gezer insan. Exceptiona düşmüş bir tavırla sağına soluna bakar o zaman korkun o insandan... :D
Ne mutlu Türküm diyene!

tyildizak

Alıntı YapYapısal tasarım mühendislikte çok önemlidir ama çoğu mühendis tasarlamak için zaman ya da çaba harcamadan yazılımı doğrudan "yazar". Bu sıklıkla programın yazıldığı ardından debug edildiği önceki programlama deneyiminden kaynaklanır. Bu yaklaşım endüstriyel kontrol gibi kritik görevler üstlenen sistemler için kabul edilebilir değildir. Zayıf tasarlanmış bir program için gereken zamanın %10'u tasarım, %30'u yazım, %40'ı test ve debug , %10'u dökümantasyon için kullanılır. Yüksek kaliteli bir program tasarımı için gereken zamanın ise  %30'u tasarım, %10'u yazım, %10'ı test ve debug, %10'u dökümantasyon için kullanılır. Evet, iyi tasarlanmış bir program daha az zaman gerektirir. Yeni başlayanların çoğu doğrudan program yazımı  ve debug'a girişme yönteminin daha üretken olduğunu zanneder ve tasarım safhasında acele ederler. Ladder lojik diyagramlarının debug'ı için zaman harcıyorsanız bir yerde hata yapıyorsunuz demektir.
 Yapısal tasarım başkalarının da yazdığınız  programları anlamasına ve  üzerinde değişiklik yapabilmesine de  olanak tanır.

Aksiyom:Programın tasarımında mümkün olan en fazla zamanı harcayın.
Tamamlanmamış bir tasarımı uygulamanın cezbediciliğine direnin.