Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

USB Cihaz

Başlatan muhittin_kaplan, 01 Haziran 2008, 20:09:13

wsxwsx

Nasıl oldu durum? sorun devam ediyor mu

muhittin_kaplan

Deneme Fırsatım Olmadı
Griple Boğuşuyorum.
Sizin Dll için Msn Den Halledemeyeceğiz. Buradan Devam Edelim İSterseniz..

muhittin_kaplan

Problem Sanırım Benim Daha Yeni öğrendiğim OSC Ayarlarından
Pll diye bir reg dan ayar yapılması gerekiyormuş.. yani anlayacağınız aklıma gelen problem yani Osc den

muhittin_kaplan

PIC den PC ye Bilgi Gönderirken Yapmak İstediğim Aslında Klavye Gibi Bazı Tuşlarının Gönderilmesi. Bunun Örneklerini Yukarda Örnekleri Verildi Yaptım Çalıştırdım.
PC den PIC e veri Gönderirken, Klavye Olarak Description Atadığımız İçin PC den PIC e veri gönderemiyorum (Normal Description Tanımlama Yaptığımda Gönderebiliyorum)
Yapmak İstediğim Pcden Gönderdiğim Bilgileri Sanki Klavyeden Geliyormuş Gibi PIC in Bana Geri Çevirmesi... Nasıl Çözeceğiz Anlamadım...

wsxwsx

Normalde klavyenin  ledlerini yakabilmek için bilgisayar klavyeye veri gönderir. Klavye bunları kendi kendine yakıp söndürmez. PCden gelen komuta göre yakıp söndürür.

Bu ledleri yakmak için gerekli komut nasıl gönderiliyor ona bakmak gerek. O zaman  aynı şekilde PICe veri gönderebilirsiniz.

muhittin_kaplan

Yani Kısacası Klavye Olarak tanıtıp (desc klavye olarak) Bilgi Gönderemiyorum (Caps,Scroll Vs Dışında) Olarak Anlıyorum.
Peki Klavye Olarak Tanımlamadan Nasıl Olurda Klavye Gibi Bilgi Gönderebilirim.

wsxwsx

picden gelen bilgiler nereye gelecek.  bu bilgileri alıp sonra ekranda başka biryere yazacak ek bir program olacak mı? öyle olacaksa  klavye gibi göstermek şart değildir. Yok eğer ekrandaki notepad gibi  bir yere  yazsın diyorsan mecburen klavye gibi göstereceksin. Ama bu cihazın bilgisayrdan veri alamayacağı anlamına gelmez. şimdi veri alabilen örneğe bakarak klavye kodlarına bu alma işini ekleyeibliriz.

anladığım kadarıyla 2. bir endpoint  açılacak . biri bilgisayara gönderiken bu 2.si alacak. çok zor iş değil bu. benzeterek yaparsın. proteusta usb simulasyonu çalışıyordu. kolayca denersin.

Önceki sayfada 2. mesajda ki klavye kodu bilgisayardan veri alabilir.  usbin demişl. bununla alırsın.

Yalnız şöyle birsorun var. Alet klavye gibi bilgisayara takılınca windwos bununla bağlantıya geçmiş oluyor. siz ayrı bir programdan buna nasıl veri göndereceksiniz. Yerinizde olsam klavye gçbç göstermeyibırakıp kendi programımı yazarım.

muhittin_kaplan

Proje Kabaca Şöyle
.Net Altında Yazılmış Bir Programdan Sırasıyla Berlenmiş Karekterleri PIC e Göndereceğim. Daha Sonra PIC bu aldığı bilgileri Windows Altında Herhangi biryere (Not defteri, Word Açk Olan Herhangi biryer) Yazacak.

wsxwsx

bu işi anlayabilmemiz çok zor. ama muhtemelen bunlara gerek yok. pic bunları alıp birşeyler yaparak geri yazacaksa, bunu bilgisayardaki program zaten yapamaz mı? yok eğer dongle gibi birşeyse klavye gibi görünmesinin gerekiğini  anlayamdım. klavye gibi görünmesi gerçekten şart mı? Bir uygulama gelen verileri alsın ne istiyorsan yapsın. istersen copy paste yapar...

muhittin_kaplan

Pc deki programla (Sendkeys vs) ile Olmamalı Cihazdan geri gelmeli. Dongle gibi bişey yapmam gerek.

muhittin_kaplan

Pic Klavye Gibi basmalı, Pic e Program tarafından Gönderdiğim karakterleri

wsxwsx

pekiklavye gibi olması neden? kolay olması gelen verileri test amacıyla görebilmen için mi?

halbuki bunlara hiçgerekyok. veriyi gayet hızlı şekilde okuyup yazabilirsin gerekirse uygulamaya katılacak bir DLL, ocx yaparsın. yazılan veri şifrelenir. öyle yazılır. lisans vs ne istersen yazarsın.

Programın çalışma süresini de yazdırtırsın. deneme süresi bitince kilitlensin. bunların dangılın atasını yapabilirsin.

klavye gibi görünemsine gerek yok.

dangıl yapacaksan DLL içinde şöyle bir fonksiyon olur. gönderdiğin string kodlanarak geri gelir.

kodlu bilgi = kodla(gidecekstring)

muhittin_kaplan

Eğer Klavye Olmazsa Sadce O Vendor ve İdyi Kullanan Programla alışveriş Yapabilir. Buradan aldığım veriyi Program vasıtasıyla işleyip Göndereblirim. Oysa sistemde Bir "Cop" Dolaşıyor  Key Gönderen programları Yakalayıp Durduruyor. Ben Bunu Aşmak İçin Sanki sistemdeki bir Klavyeden Giriş Yapılıyor Gibi Göndeeceğim "Key" leri

wsxwsx

keyleri pice gönderdin . diyelim. PC tarafında çalışan program senin kontrolünde mi? oradan istediğn veriyipice gönderebiliyor musun?

Bir de PIC aynı anda birden fazla alet gibigösterebilir kendisini.klavye ve joystik gibi.

bence sen öncelikle picden, capslock tuşu gönder bu sırada bilgisaayr ona led yakması için komut gönderecektir. bu gelen komutu alman  zor değil. sınırsız bir döngü yaparsın veri gelene kadar sürekli USBin yaparsın.

Anladığım kadarıyla güçlü bir koruma mekanizması olan yazılımı dışarıdan picle kırmaya çalışıyorsunuz. pic keyleri deneyerek tutturacak :)

ama meraketme bunu düşünen adam gecikmede koymuştur. saniyede 100 tane key deneyemezsin.

muhittin_kaplan

yok 100 tane key göndermeme gerek yok adımı yazdırsam yeter. :D
program benim ontrolümde olacak o kolay. Cihz Kandini Klavye Olarak Tanıttığından Bilgi Gönderemiyorum. (Klaye Tek Yönlü Ya)
bileşik cihaz nasıl yaparız soru bu sanırım.