Basit CNC mekanizması

Başlatan madenturgut, 15 Haziran 2008, 14:59:34

teknikelektronikci

arkadaslar 
chai amcam cok ilgili cikti sagolsun orda saat sabah 5 ken bile cevap verdi
daha deminde parayi gönderip siparis verdim ama nedense ebayden yeni item acmadi paypal dan gönderdim parayi o bana fatura göndermisdi bakalim umarim kazik yemeyiz :D mallar gelince burda ayrintili bilgi veririm
merak edenelr icin fiyatlar asagida

Anzahl    Beschreibung    Stückpreis    Betrag

1    RM1605-1076mm with nut and end machined    73.00     73.00    
1    1set BK/BF12    34.00     34.00    
1    6.35mm*10mm coupler    7.00     7.00    

Zwischensumme:    114.00    
     Versand:    42.00    ->>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>  kargo parasi
Währung in U.S. Dollars (USD)    Betrag:    $156.00 USD
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

teknikelektronikci

arkadaslar bu chai amcamdan ses seda yok
bana ebayden satis acmadan parayi paypaldan ödedim ürünleri bitirdik 5-7 gün icinde gelir dedi 3 gün oldu 2 gündür yaziyorum bana takip numarasini ver diye amcam bana cevap vermiyor !!
kazikmi yedik ne oldu ne dersiniz ?
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Analyzer

Selam,

Paypal aslında ebay tarafından satın alındı ve bu tür satış işlemlerinin ebay üstünden yürümesini istiyor. Ancak mağdur olunan durumlarda claim açarak hak talebinde bulunabiliyorsunuz diye biliyorum. Eğer bu satıcı ürünlerinizi göndermez ve siz paranızı iade alabilirseniz; size yardımcı olmaya çalışayım, hiwin ürünleri satın alalım size.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

teknikelektronikci

Alıntı yapılan: Analyzer - 05 Mart 2011, 13:08:48
Selam,

Paypal aslında ebay tarafından satın alındı ve bu tür satış işlemlerinin ebay üstünden yürümesini istiyor. Ancak mağdur olunan durumlarda claim açarak hak talebinde bulunabiliyorsunuz diye biliyorum. Eğer bu satıcı ürünlerinizi göndermez ve siz paranızı iade alabilirseniz; size yardımcı olmaya çalışayım, hiwin ürünleri satın alalım size.

Analyzer

Merhaba hocam ilginize tesekkür ederim
dün aksam itibari ile haber geldi dhl deymis takip ediyorum su an :)
cnc de kullandigim arabalar ve kizaklar zaten hiwin marka somunlarida hiwin almak istedim fakat bunu isleyebilcek düzgünce eleman Türkiyede yok ki kaldiki ben su an isvicredeyim burdada islettirmek cok pahalli hiwinde en az 2-3 ay zaman vermisdi en son dediigm gibi bir ara ceocnc den z ekseni icin mil aldim isleme berbat ilk etaplar farkina varmadim ama simdi isi kavradikca insna farkina variyor :) eger siz hiwin saticisi veya hiwin Türkiyede calisiorsaniz fiyatlar 3 asagi 5 yukari ayniysa islemde sikinti yoksa sizinlede calismak isterim ilginize tesekkürler kolay gelsin

Analyzer

Selam,

Yok Hiwin satıcısı değilim sadece kullanıcıyım :) Hiwin fiyatları ile sizin aldığınız satıcının fiyatları çok yakın ancak Hiwin'in kalite olarak daha üstün olacağını düşünüyorum. Hiwin çalıştığım için, tedariğinde sorun yaşadığınızı  görünce, satın alma ve işletme konusunda size yardımcı olmak istedim.
Mil ucu işlemesi konusunda sizin şansınız yaver gitmemiş sanırım. Yoksa TR'de mil ucunu belirtilen toleransta işletmesi çok kolaydır.

Analyzer

teknikelektronikci

Alıntı yapılan: Analyzer - 05 Mart 2011, 20:11:49
Selam,

Yok Hiwin satıcısı değilim sadece kullanıcıyım :) Hiwin fiyatları ile sizin aldığınız satıcının fiyatları çok yakın ancak Hiwin'in kalite olarak daha üstün olacağını düşünüyorum. Hiwin çalıştığım için, tedariğinde sorun yaşadığınızı  görünce, satın alma ve işletme konusunda size yardımcı olmak istedim.
Mil ucu işlemesi konusunda sizin şansınız yaver gitmemiş sanırım. Yoksa TR'de mil ucunu belirtilen toleransta işletmesi çok kolaydır.

Analyzer

hocam bildiginiz bu isi sorusnuz islenmis vaziyette verecegim ölcülerde bana kargo ile gönderecek bir firma biliyormusunuz ? su an ailem Izmirde hazir x ekseninkisinide onlar ordayken siparis ederim 2 hafta sonra gelirken getirirler bu chai amcamin kalitesini bilmiyorum gelince görecez ama hem kalite bakimina hem zaman bakimina Türkiyeden siparis etmek avantajli ollabilir tesekkürler

Analyzer

Selam,

Hiwin için Robotek de Polymak da çok yardımcı olan firmalar. Her iki firma da çok ufak farklarla aynı fiyatı veriyorlar. Sipariş edip İzmir'e istersiniz malzemeyi. Yakınınız İzmir'de nispeten büyük bir torna atölyesine gider ve vereceğiniz resime ve toleransa göre malzemeyi işletir. İşleyen kişiye iki şey söylemesi gerekir. Yüzey kalitesine çok dikkat etsinler ve tolerans dahilinde işlesinler. Yoksa malzemeyi kabul etmeyeceğini söylesin. Dikkat edilirse hiç sıkıntı çıkmaz, basit bir operasyon çünkü.

Analyzer

qolleksiyoncu

cümleten s. a.
arkadaşlar foruma yeni katıldım ve 25*25 cm pcb işleyebilecek bir cnc yapmayı planlıyorum mekanik düzenekleri yapma konusunda becerikliyim elektronik kartıda yaparım piclere program yükleme imkanım var ama yazamam elimdede yazıcılardan cıkma motor ve o parlak celik demirlerdende var düzenegi tasarladım sadece yapım aşamasına geçmek kaldı ama kafama takılan sorular nedeniyle başlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim

sıkıntılarım  şunlar;
kullanacagım sonsuz dişlinin diş aralıklarını belirli bir olçusu varmı yoksa elimdekini kullanıp hareket olcusunu program uzerinden ve motorların adım sayısıylamı ayarlıcaz
pc programı ne kullanacam mumkunse ucretsiz kolay kullanım sunan acemi işi bir program adı lazım
seri yada paralel porta uyumlu 3 eksende kontrol saglayabilecegim kontrol devre şemasını nereden bulacam biraz bakındım ama şema bulamadım hangi
bolumde paylaşılıyor semalar forum cok geniş bişey ararken kendimi alakasız biyerde buluyorum kayboluyorum içinde
şu hızda olacak şu  güçte olacak diye bir hedefim yok yavaş yavaş yapsın düzgün yapsın yeterli tamamen hobi amaçlı
amacım makinanın çalışma mantıgını a dan zye ögrenmek herşeyiylede kendi imalatım olsun istiyorum
hatta ilk sefer için makinenin hassiyeti de önemli degil nasıl çalıştıgını ögrendikten sora güvenimiz yerine geldikten sora  hassas çalışanını yaparım yeterki şu teferruat sıkıntıları bir aşayım

yadımcı olursanız sevinirim saygılar

teknikelektronikci

selam paralel portdan calisan tb6560 entegresi ile yapilmis devreler veya hazir satilanlar var
dislyie elindkeine göre kullan en azindan ben öyle yaptim onu programda ayarlayacam
programin ismi mach2  veya mach3  ben mach3 kullaniyorum ayrica sana sanirim lazycam di ondan lazim mach3 icin gereken kodlari cikaran program
sana tavsiyem ceocnc.com alakm yoktur ama bazi malzemelri ucuz ama mil isleme gibi v.s iscilikleri berbat ötesi malzeme konusunda sorun yok bence burdan alabilirsin kolay gelsin

qolleksiyoncu

eyvallah kardeşim sagolasın programları temin ettim devreyi arıyorum artık takıldımız yer oldukça buraya muracat edecez tekrardan teşekkür ederim

teknikelektronikci

Alıntı yapılan: qolleksiyoncu - 14 Mart 2011, 01:42:58
eyvallah kardeşim sagolasın programları temin ettim devreyi arıyorum artık takıldımız yer oldukça buraya muracat edecez tekrardan teşekkür ederim

devreyi bence kendiniz yapmak yerine hazir alin emin olun daha ucuza maal oluyor ceocnc de var üstelik kartiniz varsa taksitle gg den alabilirsiniz

teknikelektronikci

arkadaslar yeni baslik acmak istemedim burdan yazayim baslik eski olmasina ragmen umarim cevap yazan olur :)

cnc projemi bilen vardir uzun süre aradan sonra tekrar ugrasmaya basladim su an motor sürücler ile 3 eksnei birden ileri geri yani klavye tuslari ile hareket ettirebilyiorum
fakat bu motor ayarlari özelikle makina ayarlari mach3 de nasil yapilir ben mesela mach3 de 100 mm git diyorum ama o daha az gidiyor benim sonsuz disli vs motor ayarlarini nasil girecem acaba ?

nette bakindim ama sayfalarca bilgiler var birde hep karsima motor tuning ayari cikiyor ama bence bunun motor tuning ile alakasi yok

simdiden tesekkürler iyi calismalar

sezgin05

Doğru söylenmiş Motor Tuning ayarları ile alakalı.Daha önce boardda açıklamıştım.Siz buraya vida adımını ve sürücünün step modunu(half-full-micro) yazın hesaplayalım...

garip_c

teknikelektronikci

ilginize tesekkür ederim mach3 bunu otomatik yapiormus kac mm yürüdü giriyorum benim yerime hesapliyor su an makinada daha denemedim ama yazilimsal ollarak fena gözükmüyor settings altinda set steps per unit