seri port dinlerken;

Başlatan MURSEL, 06 Eylül 2008, 12:02:56

MURSEL

merhaba arkadaşlar bilgisayarım ile güc kaynagı rs232 den haberleşiyor bilgisayarımın hangi komutlarını gönderdigini ve cihazdan ne tür bilgiler geldigini görmek istiyorum seri  port dinleyiciler işimi görmüyor  dinlemek istedigim port kullanımda oldugu için sanırm hata kodu cıkıyor  genelde güç kaynakları hebaerleşmede megatec protokolünü uyguluyorlaR veri alıp  göndermede  denemelerim başarısızlıkla sonuçlandı  bu konuda bilgisi olan arkaşlar varsa yardımlarını bekliyorum kolay gelsin iyi calışmalar

Klein

Software port dinleyiciler işini görmüyorsa , hardware port dinleyici yapabilirsin. Dinleyeceğin portun RS232 RX pinini  başka bir portun (örneğin COM2) RX pinine  TX pinini de Yine başka bir portun (örneğin COM3) RX pinine bağlayıp , Hiper terminal ile gelen giden veriyi görebilirsin.

arslan74

Merhaba,

"Serial port monitor" ve " Free serial port monitor" diye google aratırsanız sanırım istediğiniz programı bulursunuz.

Selamlar

MURSEL

teşekkür ederim arkaşlar  verdiigniz bilgiler dogrultusunda sorularıma cevab  buldum iyi calışmalarr..