Bitüm sensörü

Başlatan çonçon, 30 Ekim 2008, 07:33:54

çonçon

Bir tankın içerisindeki bitümün (asfalt -yaklaşık 150 derece) seviyesini ne tür bir sensörle ölçebilirim arkadaşlar.

wosvol

Alıntı yapılan: "concon"Bir tankın içerisindeki bitümün (asfalt -yaklaşık 150 derece) seviyesini ne tür bir sensörle ölçebilirim arkadaşlar.
neyi ölçmesini istiyorsun sıcaklık mı?

amuhurcu

ölçme işini in güzel bi şekilde, infrared ısı algılayıcı ölçüm aletiyle gerçekleştirebilirsin....
...amacın gözlem mi veya bu ısıyı elektronik ortamda gözlemleyecek bi sistem tasarlayıp kontrol mü ?.....

Analyzer

Alıntı yapılan: "concon"Bir tankın içerisindeki bitümün (asfalt -yaklaşık 150 derece) seviyesini ne tür bir sensörle ölçebilirim arkadaşlar.

Selam,

Bitüm sensörü kaplayıp devre dışı bırakacağından temassız ölçüm yapmak gerekir. Eğer tank sürekli sabit ise, optik yansıma ile çalışan bir sensör kullanılabilir. Ancak bitüm buharı sensörün "gözünü" sürekli olarak bitümle kaplayacaktır. Konuyla ilgili Sick Türkiye'nin sitesinde bir çok ürün mevcut.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

çonçon

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, bitüm'ün tank içerisindeki seviyesini ölçmeyi kastetmiştim. malumunuz üzre yaklaşık 150 derece ve bitüm'ün yapısı dolayısı ile tank içindeki doluluk seviyesini bir şekilde ölçmem gerekti, bunun için nasıl bir teori geliştirilebilir, biraz beyin jimnastiği yapalım istemiştim.

Klein

ilk akla gelen ultrasonik oluyor. ama bu maddenin bukarının ultrasonik sensörü de kaplayıp ses dalgalarını absorbe etme ihtimali olabilir.

belki şöyle birşey olabilir.
bu maddenin içerisine bir metal çubuk daldırılır. bu çubuğun bir ucundan yüksek frekanslı titreşim verilir. ultrasonik veya mekanik olabilir. hangisi daha iyi işler bilmiyorum.  bu çubuğun biryerinden de (bir titreşim sensörü veya ultrasonik alıcı veya bir mikrofon olabilir) geri dönen dalga ölçülür. illa ki doluluk seviyesine göre bir farklılık olacaktır. Belki kalibrasyon gerektirir  ve sıcaklığa duyarlılık gösterir. ama bu sorun da bir sıcaklık sensörü ile  çözülebilir.

Analyzer

Selam,

Bitümün karışımı her zaman sabit ise (reçeteden dolayı özgül ağırlığı değişmiyorsa) tankın ağırlığını ölçüp oradan hacme, hacimden de seviyesini belirlemek en kolay, temiz ve ucuz yöntem gibi duruyor.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

F.T

bencede en güzel saglam çözüm tankın agırlıgını ölçme metodu....
Hakk şerleri hayr eyler Zannetme ki gayr eyler Ârif anı seyreyler Mevlâ görelim neyler Neylerse güzel eyler.

KAZIMUGUR

Fren teli denilen flex tel + yeterli ağırlıkda ve hacimde şamandıra + makara + hayal gücünüz...