L293d ve 1.3amperlik motor

Başlatan koordinat, 10 Kasım 2008, 17:59:58

koordinat

arkadaşlar 2 motor sürmeye çalışıyorum ve pic şu anda kafayı yedi fakat
bir motorda kalkış anında 1.3amper gibi bi değer gerekiyor ve galiba L293d ile bunu karşılayamıyorum.Nasıl yaparım nasıl ederim yardım pls...

Tagli

L298 kullanabilirsin veya yeterli sayıda L293'ü paralel bağlayabilirsin. Belki aynı işi gören başka entegreler de vardır. Diğer bir seçenek de kendin bir H köprüsü yapabilirsin ama bence buna gerek yok.
Gökçe Tağlıoğlu

krian

L298 kullan pic in kafayı yemesini istemiyosan pic beslemesi ile motor beslemesini ayrı kaynaklardan yap.

Tagli

Alıntı yapılan: "krian"L298 kullan pic in kafayı yemesini istemiyosan pic beslemesi ile motor beslemesini ayrı kaynaklardan yap.
Doğru aslında en iyisi iki devreyi birbirinden ayırmak (yalıtmak). Bu arada dikkatimi çekti, devrende kapasite yok galiba. Küçük de olsa (22 uF falan) bir kapasitör koyman gerekir (motoruna göre değişir tabi), yoksa motorlar çalışmaya başladıklarında PIC resetlenir.
Gökçe Tağlıoğlu

cakotr

Aynı sorunu bende yaşamıştım , bu tip devre kurdum ama ledlerle süslemiştim.Tabiki akım yetersiz kaldı.Daha sonra ledleri çıkarttığımda sorunsuz çalıştı.
  293 ile sanırım 500mA 'e kadar akım çekebiliyoruz.Peki l298 ile ne kadar akım çekebiliriz ??