Siemens TC35i

Başlatan Ella, 16 Aralık 2008, 16:22:14

Ella

Merhaba.
Elimde 4 adet Siemens TC35i var.
Fakat bunların kutusu yok, yani RS232 veya elektrik girisleri yok.

Arkasında ufak bir giris var, bu modulleri nasıl bilgisayara baglarim?
Herhangi bir kablosu var midir?

Elimdeki moduller sununla ayni:

Ilgilenen herkese simdiden teşekkür ederim.

umberto

Selamlar

Resimde görülen Siemens Modulleri bilgisayara bağlamak için , öncelikle allta görülen 40 pinli ziff soket ve flat kablo ihtiyacınız bulunmaktadır.

Resimde görülen ziff soketin oturabileceği başka bir pcb tasarımı yapmanız ve flat kablo ile ziff konenktorden ziff konnektore MC35 in bütün pinleri olmasada ihtiyacınız olan 10 - 15 pini taşımanız gerekmektedir.

Bunlardan 5 pin +4.2V besleme 5pin GND Rx-Tx-Rts-Cts hatları ve modemi açıp kapatmak için IGN ve PWDN pinleri.

Ayrıda bu modulün çıkışı RS232 seviyesinde değildir , TTL - RS232 dönüşümü için birde RS 232 çevirici entegre kullanmanız gerekmektedir.

Saygılarımla

Ella

Merhaba.

Elektronikten çok iyi anladığımı söyleyemem, en kolay yoldan TC35i Terminal Box almayı düşünüyorum.

Daha sonra içindeki modülü kendiminkiyle değiştirebilirim diye düşünüyorum.
Sonuçta sadece ZIF kablosu ve anten bağlantısı var, lehimlenmiş bir kablo yok diye biliyorum.

Bu şekilde sorunum çözülür zannediyorum, bir fikriniz var mıdır?

umberto

Selamlar

TC35i terminali alırsanız , hiç uğraşmanıza gerek kalmadan tc35i GSM modulleri bilgisayarınıza bağlayabilirsiniz.Zaten terminalin içersinde GSM moduller de geliyor. Ama siz bu terminali , yurt dışından getirtecekseniz , GSM - IMEI kaydı yapılmadıysa 1 hafta içinde kapanıyor. Sizin Tc35i modullerin kaydı var ise , onları da terminalde kullanabilirsiniz.

TC35i terminalin içersinde , SMPS devresi , RS232 çevirici kısmı bulunmaktadır. Siz sadece enerji bağlantısını yapıp seri port üzerinden bilgisayara bağlayabilirsiniz.

Bilgisayar üzerinden , örneğin Hyper Terminalden 19200 Baud ile haberleştirebilrisiniz.

Saygılarımla

Ella

Sevgili umberto,

Bilgiler icin teşekkür ederim.
Elimdeki modullerin IMEI'leri kayitli 1 tanesi haric.
Fakat nasil kaydettirecegim konusunda da bir bilgi edinemedim.

Bir kac sorum daha olacak.
TC35 modullerin programlanmasi hakkinda bir bilgin var midir?
Firmware yukseltmesi nasil yapabilirim, bilgi verebilir misin?

Tesekkurler.