Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H

Ana Menü

PIC24FJ192GB106 compiler

Başlatan ORC, 10 Şubat 2009, 16:00:18

ORC

Merhaba Arkadaslar

Sitedeki hitech compiler ları kurdum ama pic9.5 ve pic18 9.5 sürümleri birde 9.6 sını kurdum ama sanırım bunlar 24 f seriini programlamıyor elinizde 24 f serisini programlayabileceğim bi hitech compiler ı olan var mı

varsa paylaşabilirmi :roll:

şimdiden teşekkürler ;)

Logan

Biraz daha araştırsan belki yakalardın. Denedim, sorunsuz çalışıyor buyur.

http://www.4shared.com/file/78513185/aeb9c656/HayTe.html
İmza.

ORC

Alıntı yapılan: "Logan"Biraz daha araştırsan belki yakalardın. Denedim, sorunsuz çalışıyor buyur.

http://www.4shared.com/file/78513185/aeb9c656/HayTe.html

sağolasın  ;)

ORC

Logan arkadasım öncelikle compiler için sağol ama verdiğin compiler ları tek tek kurdum crack.txt dosyasında tarif edildiği gibi..Ancak bi sorunum var resmini cektim göstereyim..Aşagıdaki resimden lisans sorunu yok diye dusunuyorum ancak project wizard kullanarak projyi olusturup

Programı derlemek için aşagıdaki derleme butonuna bastıgımda orda pic 10/12/14/16 için olduguna dair bi şeyler yazıyor ve ben project wizard dan PIC24fj192GB106 yı secmiş olsam bile asagıdaki resimde gördüğünüz gibi 16F877A içiin derleme yapıyor..

sizce sorun nerde yardımcı olabilirmisiniz acaba  :(

Logan

@ORC, ben 24 serisi derleyiciyi kurdum fakat çok detaylı bir program yazmadım. Sadece RB0=1 gibilerinden birşeyler karalayıp kürek yedimi diye baktım. Aynı şekilde denemeni tavsiye ediyorum. Problem çıkarsa tekrar yaz.
İmza.

ORC

Alıntı yapılan: "Logan"@ORC, ben 24 serisi derleyiciyi kurdum fakat çok detaylı bir program yazmadım. Sadece RB0=1 gibilerinden birşeyler karalayıp kürek yedimi diye baktım. Aynı şekilde denemeni tavsiye ediyorum. Problem çıkarsa tekrar yaz.

Tamam @Logan dediğin gibi yaptım..El ile de 24 f sectim bu sefer yukardaki sorunla karsılasmadım program su

Alıntı Yap#include <dspic.h>

main()
{
   TRISB=0;
   PORTB=0;
   for(;;)
   {
      PORTB=0b11110000;
      DelayMs(100);
      PORTB=0b00001111;
      DelayMs(100);
   }
}

Ama bu sefer de aşagıdaki ki bi sorun çıktı..  2 gundur çileden çıktım :(

Analyzer

Selam,

DelayMs() fonksiyonu yerine boş döngü içeren kendi delay fonsiyonunuzu yazıp bir de öyle deneyin. Sorun oluyor mu bir de öyle görelim.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

ORC

Alıntı yapılan: "Analyzer"Selam,

DelayMs() fonksiyonu yerine boş döngü içeren kendi delay fonsiyonunuzu yazıp bir de öyle deneyin. Sorun oluyor mu bir de öyle görelim.

Analyzer

ilginiz için teşekkür ederim aşagıdaki gb bi kod yazdıgımda hatasız derleniyor

Alıntı Yap#include <dspic.h>

void delay()
{
   int sayac=0;

for(sayac=0 ;sayac<100;sayac++)
   {
      NOP();      
   }

}
main()
{
   TRISB=0;
   PORTB=0;
   for(;;)
   {
      PORTB=0b11110000;
      delay();
      PORTB=0b00001111;
      delay();
   }
}

Sizce DelayMs i nasıl kullanmam gerekiyor..Kullanımda nerde hata yapıyorum :(

Logan

Bu durumda aklıma iki şey geliyor. Birincisi dosyanın bulunduğu klasör ismi çok uzun olduğu için problem çıkarıyor. İkincisi ise delay fonksiyonunu yanlış yazabilme ihtimalin. Yani .C dosyasında farklı programda farklı yazılmış olabilir. Böyle bir hata yapacağını sanmıyorum ama yine de fikir.

Not: Şimdi dikkatimi çekti. Delay.c dosyası nerede ve programın başında neden include "delay.h" ekli değil?
İmza.

ORC

Alıntı yapılan: "Logan"Bu durumda aklıma iki şey geliyor. Birincisi dosyanın bulunduğu klasör ismi çok uzun olduğu için problem çıkarıyor. İkincisi ise delay fonksiyonunu yanlış yazabilme ihtimalin. Yani .C dosyasında farklı programda farklı yazılmış olabilir. Böyle bir hata yapacağını sanmıyorum ama yine de fikir.

Not: Şimdi dikkatimi çekti. Delay.c dosyası nerede ve programın başında neden include "delay.h" ekli değil?

Ya siz haklısınız yani nasıl böyle bişeyi gözden kacırdım(not da bahsettiğiniz)(=sinirlenmek bana yaramıyor sanırım :( ) anlamadım utanıyorum  :oops:  Hakkınızı helal edin vaktinizi aldım  :oops: Oldu çalıştı sorun yok sağolun tekrardan  :oops:

Logan

Halledebildiysen sorun yok demektir. Sanırım bir daha gözden kaçırmazsın artık  ;)
İmza.

ORC

Alıntı yapılan: "Logan"Halledebildiysen sorun yok demektir. Sanırım bir daha gözden kaçırmazsın artık  ;)

kesinlikle ii bi ders oldu  :D Teşekkürler :oops: