Thermoforming

Başlatan Fixxer, 24 Şubat 2009, 10:49:56

Fixxer

Thermoforming ( Plastik Şekillendirme İşlemi )

Isı ile şekillendirme yöntemi, günümüzde çok yaygın olarak kullanılan plastik işleme ve form verme metotlarından birisidir...(bir çoğunuzun belki haberi bile yoktur), (enjeksiyon gibi pahalıya patlayan, cebinizi yakan bir sistem değildir. kalıp maliyetleri çok ucuzdur. çok fazla adet gerektirmez. vs. vs.) En önemlisi bu zaten. Kısaca sizi bilgilendiriyorum:

Sıcak biçimlendirme yöntemi, ısıtılmış olan plastik tabaka yada film'in form sıcaklığında kalıp yada kalıplar arasında hava basıncı yada mekanik kuvvet birleşimi ile meydana gelir.

Bu birleşme esnasında kalıp soğumaya başlar ve rijit'lik tamamlanmış olur. Bu yöntem sadece thermoplastiklerde uygulanır...

Abs, pp, ps, plastik levhalardan 0,5 -8 mm arasında her renk ve desende plastik modellerin basımı, (şekillendirilmesi) sanayi makina veya elektronik cihaz gövdeleri, oto parçaları, mutfak malzemeleri, aydınlatma, reklam malzemeleri, büyük boy harf basımları, vs. vs. thermoforming'e uygun olan tüm plastik şekilledirmeler yapılabilinmektedir...
...............................

ground

Bu Thermoforming işlemi daha önce yapan varmıdır sitede?

Adedi az işlerde kullanabilirmiyiz. Bilgi ve önerilere açığım.
⌒╮'╭⌒╮⌒╮.
╱◥██◣                  
| 田︱田田|              
╬╬╬╬╬╬╬╬╬

Picproje - Sözde değil özde paylaşım..

Analyzer

Selam,

Buyrun birisi termoform mu dedi :) Nasıl bir şey lazım ground?

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

ground

Alıntı yapılan: Analyzer - 26 Mayıs 2014, 17:13:59
Selam,

Buyrun birisi termoform mu dedi :) Nasıl bir şey lazım ground?

Analyzer

Büyük boyutta cihaz paneli yaptırmam gerekiyor.
Plastik Enjeksiyon kalıp ücretlerinden hem daha makul hem de çok adetli olmayacak işleri yaptırabiliyoruz diye bilgi aldım.
Doğruysa yaptırmak isterim.

Yaptığımız ürünler çok adetli satılabilecek ürünler değil. Onlar seviyesinde adetlerimiz var. Boyut da büyük.

En az 25cm x 50cm lik dikdörtgen bir panelin bağlandığı, oval formlu , masaüstü durabilen , kapaklı bir cihaz kutusu yaptırmak istiyorum.

Sence mümkün mü bu parametrelerdeki isteğim.. :)
⌒╮'╭⌒╮⌒╮.
╱◥██◣                  
| 田︱田田|              
╬╬╬╬╬╬╬╬╬

Picproje - Sözde değil özde paylaşım..

Analyzer

Selam,

Termoform aslında enjeksiyondan daha eski bir teknoloji. Esasında bir plastik levhanın ısıtıldıktan sonra
kalıba cebren sıvanması ile oluşuyor.

manuel termoform : pleksiglas şekillendirme makinesi yüksel makine termoform

zincirli termoform : New TFT FC Series

Enjeksiyondan avantajlı ve dezavantajlı yönleri var.

Enjeksiyon hacim kalıbının tamamını doldurur ve kalıbın şeklini tamamıyla alır. Termoformda kalıpla temas etmeyen
yüzey haliyle %100 kalıbın şeklini almaz. (Tolerans dahilinde kalır genelde) Zincirli termoformda işlem yapmıyorsanız
ve kalın şekilliyorsanız seri üretim pek mümkün değildir. Termoform yapılacak levhanın bir ekstrüzyon makinesinde
üretilmesi gerekir. Enjeksiyonda hammaddeyi direkt kullanırsınız. Termoformda yüzeyinde farklı et kalınlığı olan malzemeleri
basamazsınız. Tüm yüzeylerin et kalınlıkları hemen hemen aynıdır ya da 0.1-0.2 mm oynar.

Öte yandan termoform kalıpları alüminyumdan ve hatta ahşaptan dahi yapılabilir. Ucuzdur, pratiktir. Makinesi ucuzdur.
Adetsiz işler için levha satan bir çok firma bulabilirsiniz. Büyük ebatlı ürün basabilirsiniz.

ground hocam işletmemde zincirli termoformlar mevcut. 0.25-0.80 mm arası ürün üretiyorum. Ancak ürün numunesi varsa
yardımcı olabilirim.

Analyzer

muhittin_kaplan

Bir Ara Melih Karakelle Home Made yapmıştı Bulursam Ekleyeyim..

mesaj birleştirme:: 26 Mayıs 2014, 20:37:48

http://www.melihkarakelle.com/vakum_kaliplama.html

Melih1802

@Analyzer Fiyatlandırmada nasıl yapılıyor.

Analyzer

Alıntı yapılan: Melih1802 - 26 Mayıs 2014, 21:23:16
@Analyzer Fiyatlandırmada nasıl yapılıyor.
Selam,

Neyin fiyatlandırması anlayamadım?

Analyzer

Melih1802

Bir baskı yaptırmak istesek ( yapıyorsanız ) bir fiyat öngörebilmemiz için bir fiyatlandırma sistemi varmıdır.

Ersin

Daha kalın bir malzeme kullanılabiliyor mu mesela 2-3mm ve bu malzemelerin cinsi genelde ne oluyor.

Analyzer

Selam,

@Melih1802: Fason olarak işleme şansım pek yok çünkü zincirli termoformlar seri çalışmaya uygun makineler. Tek vardiyede 30x50 cm, kalınlık 0.30 mm
gibi bir malzemeden 12-13 bin adet üretiliyor. Kalıbı söküp takma işçiliği ve üretim adetlerinin yüksekliği nedeniyle en az 120-150 bin üretmek gerekiyor.

@Ersin: Küvet formlayanlar 10 mm e kadar dahi üretim yapabiliyorlar. Kalın termoforma örnek :

Vacuum Forming, Heavy Gauge Vacuum Thermoforming

Vacuum Forming, Heavy Gauge Vacuum Thermoforming

Malzeme olarak genelde tüm malzemeler çalışır. Polipropilen, polistiren, abs, polietilen, akrilik vs. Genelde güzel görünümlü kutu, küvet vs için akrilik kullanılır.

Analyzer