Hi-Tech şirketini Microchip satın aldı !

Başlatan arslan74, 10 Mart 2009, 17:54:07

arslan74

Microchip firması, Avustralyalı on yılık aşın süredir gelişme araçları üreten HI-TECH firmasını satın aldı. Satışın ayrıntıları belirtilmemiş.

Gelecekte sadece Microchip ürünleri için program yazacaklar. Diğer ürünler için, eskiye yönelik olarak servis işlemlerini verecekler.

Kaynak:

http://www.channel-e.de/news/article/microchip-technology-acquires-hi-tech-software-1.html

http://www.htsoft.com/HI-TECH%20Customer%20Letter_Final.pdf

cenkishan

Zaten beş altı versiyondur microchip MPLAB IDE ile  hitech  setup'ı bir veriyorlardı.Alt yapıyı yavastan hazırladılar.@arslan 74 hocam pic basic pro sadece picler için protonda öyle.CCS C picler için,Hıtech C 8051,PIC serileri için bir kaç çeşit mcu daha var.Bütün bunlar  kurulu hepsini mplab üzerinden kullanıyorum.Şimdide texas ın DSP lerine geçtim toplam 5 adet derleyici kurulu PIC serileri,arm,8051, derleyen GENEL bir C derleyici bulunur mu.Sonuçta her üretici kendi derleyicisi çıkarıyor.Ben araştırdım ama sonuca ulasamadım sizde asm ve C kullanıyorsunuz hiç arastırma yaptınızmı.
Bir bit olsam dolaşsam C de byte byte

F493

Selam,

Bu olayın gelişimi şöyle oldu. Geçmiş yıllarda Microchip'in C compiler'ı yokken Microchip'in  zor günlerinde yanında olan  Hi-tech firmasıdır.Microchip'in MCC18  compiler'i gerçekten çok kaliteli,tutarlı yani kendilerini bir şekilde geliştirdiler ancak yinede Hitech 'den vazgeçmiyor(Microchip 16 serisi içinde compiler yazabilirdi.).Nedeni bu olsa gerek, vefa borcu.

Bu arada Microchip Atmel'i de satın alma girişiminde bulundu geçenlerde, hatırlarsanız yani artık çok güçlüler ,gerek teknik destek, gerek kalite,gerek aranan ürünlerin hızlı elde edilmesi ,dökümantasyonları...

Esen kalın.

arslan74

Alıntı yapılan: "cenkishan"Zaten beş altı versiyondur microchip MPLAB IDE ile  hitech  setup'ı bir veriyorlardı.Alt yapıyı yavastan hazırladılar.@arslan 74 hocam pic basic pro sadece picler için protonda öyle.CCS C picler için,Hıtech C 8051,PIC serileri için bir kaç çeşit mcu daha var.Bütün bunlar  kurulu hepsini mplab üzerinden kullanıyorum.Şimdide texas ın DSP lerine geçtim toplam 5 adet derleyici kurulu PIC serileri,arm,8051, derleyen GENEL bir C derleyici bulunur mu.Sonuçta her üretici kendi derleyicisi çıkarıyor.Ben araştırdım ama sonuca ulasamadım sizde asm ve C kullanıyorsunuz hiç arastırma yaptınızmı.

Bu durumda sanırım istediğiniz işlemcilere uygun tek derleyici IAR gibi gözüküyor. GreenHills de var ama alt seviye işlemciler için derleyicisi yok.

Selamlar

transistor

arslan hocam bişey sormak istiyorum

uzun zamandır asm ile kod yazıyordum fakat artık c ye geçmeyi planlıyorum ve formu baştan aşağı dolaştım diyebilirim nette dahil gibi :)

hitec inde satın alındığını yazmışsınız sizce c için hitec mi yoksa ıar mı kullanmalıyım

bir daha geri dönmek istemiyorum

saygılar..
Herşey Vatan İçin.

MC_Skywalker

son zamanlarda düzenlediği contestlerde hediye olark full HITEC C pro hediye ediyordu microchip.