kayan yazı yardım

Başlatan kirvem, 24 Mart 2009, 09:06:41

kirvem

arkadaşlar 16F628 ile yaptım yazılar gayet net aynısını 16F648 e attım çok soluk yanıyor sürme devreleri de aynı sorun ne olabilir. teşekkürler

ugurtarlaci

MCU değişikliği böyle bir sorun yaratmaz. Sönüklüğün sebebi tarama frekansında oluşan değişiklik olabilir. MCU değiştirirken kullandığın XTALL veya PLL  değişmişse tarama frekansın değişebilir, bu da satırlardaki on_time süresini daraltacağından böyle bir sonuca yol açmış olabilir.

Kolay gelsin...
Zoru Başarırım , İmkansız Biraz Zaman Alır....İmza... YENİ NESİL GENÇ TÜRK MÜHENDİSLERİ......

kirvem

hayır hocam programda herhangi bir değişiklik yok sadece kapasite yetmediğinden 648 kullandım o da ledleri çok sönük yakıyor hala bulamadım sebebini

erkan06

Uğurtarlaci'ya katılıyorum, MCU dan dolayı olmaması lazım. Sürelerle bir oyna deneme yanılma ile bir sonuç çıkabilir.
Ne mutlu Türküm diyene!

ilker_32

Donanım üzerinde bilinmeyerek yapılan bir hata işlenmişse bundan dolayıda olabilir. Bunun için donanımınıda test etmeyi unutma.

Kolay gelsin...

arslan74

Alıntı yapılan: "kirvem"hayır hocam programda herhangi bir değişiklik yok sadece kapasite yetmediğinden 648 kullandım o da ledleri çok sönük yakıyor hala bulamadım sebebini

Cevabını kendin veriyorsun. Programda ekleme yapmışsın. Ek program ek işlem maliyet getirir. Sen önce 628 çalışan programı olduğu gibi 648 yükle öyle test et. Bir fark gözükmemesi gerekiyor.

Ama kayanyazı 628 uygun bir chip değil. Onun yerine içinde donanımsal SPI sahib chip kullanırsan cok daha iyi olur. Örneğin 16f819, 16f88, 16f690 picleri kullanırsan daha iyi olur.

Selamlar