MCU+l6506+L6203

Başlatan karacammm, 29 Mart 2009, 16:16:12

karacammm

Arkadaşlar Ustalar Lütfen Yardım Edin! Ben bir motor sürücüsü tasarladım.
Mix decayda yapıyor yada yapamıyor.Tam emin değilim osilaskop olmadığı için göremiyorum. Ancak yaptığım denemelerde 36v da 100-1200 devir arasında kolaylıkla rezonansa girmaden full 1/2 1/4 1/5 1/8 1/10 step modlarında çalışıyor. Akım koruma bile var fakat düşük hızlada(0-100 devir/dakika) bir türlü akımı sınırlayamıyorum. Benim Rsense=0,1 Ohm VrefA ve VrefB yi 100mV da 250mV da ayarlasam 460mV da ayarlasam düşük hızlada L6203 ün maximum akımlarını zorluyor. Tabi 4A RMS yi geçincede L6203 orta yerinden çatlıyor.
Ben l6506 ya suç buluyorum ama eminde olamıyorum. 40khz Chopper Frekansı uyguluyorum. Tepki süresi yeterli gelmiyormu acaba. Kullanan arkadaşlar tecrübelerini aktarabilirlermi.
Burda 1 veya 1/2 modda saniyede 1 devir ve altı hızlar imkansızmı yoksa benmi beceremiyorum. Ayarladığım VrefA VrefB IAmax ve IBmax sınırlarını belirlemiyormu? Ben 250mV Ayar yapıyorum fazdan 4 - 4,5A civarlarında akım akıyor. 100mV ayarlasamda hız düştüğü anda akım sınırlama bitiyor.
lütfen yardım edin. Bir akıl verin. yoksa 6 - 7 Tane L6203  patlatdım dahada patlatıyorum.

karacammm

Arkadaşlar bu başlığı açtım birilerinden yardım bekledim fakat hiç kimse tek bir yorum bile yapmadı.
          Neyse ben sorunu buldum ve paylaşmak istedim. Kıyıcı yenileme işaretinin Duty değeri L6506 da %94-95 in altında kalınca entegre istenen akım kıyımını yapamıyor. İçinde bulunan RS flip flop herşeyi berbat ediyor. Bu yüzden entegrenin sağlıklı çalışması için duty değerini yüksek tutun.