Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

vga converter

Başlatan volblood, 01 Nisan 2009, 09:35:02

volblood

Merhaba arkadaşlar,
15", 17" monitörleri bilgisayar kullanmadan sürmek istiyorum. Bunu mikrodenetleyici ile yapabilmek için sanırım bir VGA dönüştürücü entegreye ihtiyacım olacak (epson'unkiler gibi).
Ancak yeni bir tasarıma girişmeden önce sonucun müşterimiz tarafından görülmesi gerekiyor, bu nedenle fazla zamanımız yok. Nette yaptığım araştırmalarda rs232 ile kullanılabilen bir VGA dönüştürücü buldum: http://www.4dsystems.com.au/products.php?cat=3
Bunun gibi bir ürünü kullanan veya benzer ürünler hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

fractal

çok ilginç bir konu .bunu FPGA larla yapmıyorlarmı.?
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

volblood

Bildiğim kadarıyla FPGA en çok kullanılan yöntem. klasik mikrodenetleyiler hızları nedeniyle vga süremiyor. Arm + grafik driver + ram içeren yol da olası bir yöntem. (Yine de kompleks sayılır.)
Bunun devamı geçen yıl picprojede başlayan atmel arm9 board gibi bir sisteme gidiyor. Aslında üzerinde gömülü işletim sistemi olan seçenekler yazılım açısından daha kolay gözüküyor, ama linux'la hiç alakam olmadığı için daha basit bir yöntem arıyorum.

SpeedyX

"Geçen yıl yapılan arm9 projesi"nde kullanılan epson chipini inceleyebilirsin.

vebsel

grafik ekrana piksel piksel program yazmak pga kullansan bile adamı öldür gibi geliyor banabilmiyorum o iş için özel yazılımlar varsa , benim bildiğim kadarıyla yok ama bulursan bana da bildirirsen çok memnun olurum . uygun fiyatlı 486 tabanlı bir mini board bile senin işini görebilir
bu tip embedded kartlar piyasada arasan bulunuyor  fiyatları da uygun tek  bir besleme ile çalışıyorlar bir araştır derim

volblood

Ekrana piksel piksel data yazmak için hazır program var mı bilemiyorum açıkçası, yani araştırmalarım sonucu henüz rastlamadım.
Eğer kendi tasarımımı yapayım diye bir düşünceye girersek en iyi çözüm linux gibi gözüküyor. Linux öğrenmekle geçecek zaman, bir sürücü entegresine driver yazmaktan daha kısa sürer diye düşünüyorum.
Veya miniPC, hatta ucuz bir PC anakartı da çözüme giden bir yol olabilir dediğiniz gibi. O zaman iş elektronikten çıkıyor ve masaüstü yazılımına giriyor ki en sıkıcı noktası da burası.

ground

Alıntı yapılan: "volblood"Ekrana piksel piksel data yazmak için hazır program var mı bilemiyorum açıkçası, yani araştırmalarım sonucu henüz rastlamadım.
Eğer kendi tasarımımı yapayım diye bir düşünceye girersek en iyi çözüm linux gibi gözüküyor. Linux öğrenmekle geçecek zaman, bir sürücü entegresine driver yazmaktan daha kısa sürer diye düşünüyorum.
Veya miniPC, hatta ucuz bir PC anakartı da çözüme giden bir yol olabilir dediğiniz gibi. O zaman iş elektronikten çıkıyor ve masaüstü yazılımına giriyor ki en sıkıcı noktası da burası.

haklısınız fakat edineceğiniz pahalı çözümler ya da hazır çözümlerin hepsi embedded pc çözümünden daha iyi olmayacaktır.

ya kendi kartınızı yapmalısınız ya da embedded pc türünde birşeyler alabilirsiniz. boyut olarak çok düşük pc104 standardı ya da p3 standarında endüstriyel birçok arabirim destekli kartlar mevcut. Bu kartlarda linux , windows ce , windows xpe çözümleri de sunuyorlar. en güzel kısmı sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

zaten hazır edinilen ürünlerin bunlardan hiçbir farkı olmayacaktır. bunların en güzel özelliği endüstriyel ortamda test edilmiş , kullanılmış olmalarıdır.

S1D13513 tarzı vga chipleri kullanıyor bu kartlar..

picmicro
http://techtrain.microchip.com/webseminars/documents/GrLCD_p2_102507.pdf
⌒╮'╭⌒╮⌒╮.
╱◥██◣                  
| 田︱田田|              
╬╬╬╬╬╬╬╬╬

Picproje - Sözde değil özde paylaşım..

volblood

@ground,
miniPC'ler veya mini anakartlar şuan en çok üzerinde durduğumuz yöntemlerden biri. USB flashla boot edilebilen bir linux işletim sistemiyle hard disk maliyetini de ortadan kaldırabiliyorsunuz. Geriye sadece RAM kalıyor, o da 15$'lar mertebesinde.
microchip'i epeyce inceleme fırsatım oldu. Kütüphanesi oldukça güzel. Ancak max. 320x240 çözünürlük desteği büyük sıkıntı. Bu çözünürlükte 10"-12" LCD/TFT bulunabiliyorsa, tabii ki interface'i de kütüphaneye uygun olmalı, süper olur. Ama böyle bir LCD/TFT'yle karşılaşmadım.

fractal

bircok otomasyon firmasının 10" yada 12"  hmı üniteleri var ama cok pahalı.12" icin omronun hmi 3000 euro nun üstünde.ama bu dokumatik ekran programlanabilme, kamera takılabilme,ethernet bağlantısı,usb bağlantısı özellikleri vardı..
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

ilker_32


volblood

@ilker_32, böyle bir şeyden kastınız touch panel mi acaba ?

ilker_32

Evet, bunu temin etmek istiyorum fakat elimde patlar mı bilemiyorum bunun tedirginliği var. Teknik olarak destek vereceklerini söylüyorlar.

volblood

Çalıştığım şirkette 2 farklı markada touch panel kullanıyoruz. bu konuyla ilgilenen bölümde değilim ama bizimkilerin SAW tekniğiyle çalıştığını biliyorum. Sanıyorum sizin bahsettiğiniz capasitive model. Kullandığımız panel USB kontrol kartıyla geliyor ve sorunsuz bir şekilde yüklenip çalıştırılabiliyor. genelde 15" ve 17" monitörlerde kullanıyoruz. Eğer ilgileniyorsanız markalarını öğrenebilirim.

ilker_32

Alıntı yapılan: "volblood"Çalıştığım şirkette 2 farklı markada touch panel kullanıyoruz. bu konuyla ilgilenen bölümde değilim ama bizimkilerin SAW tekniğiyle çalıştığını biliyorum. Sanıyorum sizin bahsettiğiniz capasitive model. Kullandığımız panel USB kontrol kartıyla geliyor ve sorunsuz bir şekilde yüklenip çalıştırılabiliyor. genelde 15" ve 17" monitörlerde kullanıyoruz. Eğer ilgileniyorsanız markalarını öğrenebilirim.
Sağolun öğrenebilirseniz benim için iyi olur.

volblood

Firma isimleri: i-touch, elo touch. umarım yardımcı olur.