Haberler:

Eposta uyarılarını yanıtlamayınız ( ! ) https://bit.ly/2J7yi0d

Ana Menü

16f887.inc dosyası

Başlatan dijital74, 18 Temmuz 2009, 23:55:44

dijital74

Microcode Studio'da Pic16f877de yaptığım bir projeyi Pic16f887 için derlemeye kalktığımda 16f887.inc dosyasının bulunamadığı şeklinde bir ifade ile karşılaştım.

Bu dosyayı nereden indirebilirim?

omergokgoz

Büyük bir ihtimalle mpasm'de bulunan dosyayı istiyordur. İstersen oradaki dosyayı proje klasörüne ekle ya da derleyici düzen menüsünde dosyanın yeri ile ilgili bir sorun olabilir.

Tagli

Emin değilim ama galiba buradan indirilebilecek demo versiyonun içinde bu dosya var. Önce demo versiyonu kurup sonra da kurulum klasöründen istenilen dosya alınabilir. Tabi bu son çare. Daha kolayda bir yerde varsa (ki benim bu konuda bilgim yok) böyle bir işlemle uğraşmaya gerek kalmaz.

Ekleme: omergokgoz'un bahsettiği inc dosyasının PBP'nun istediği dosya olduğunu sanmıyorum. MPLAB'in dosyası assembler için. Yine de düşük bir ihtimal sorun MPLAB'ın içinde bu .inc dosyasının bulunmaması ise bunun çözümü MPLAB'ın son sürümünü yüklemek olmalı.
Gökçe Tağlıoğlu

dijital74

Demo versiyonu indirip içindeki inc'leri benim PBP klasörüne gönderip dosyaların değişmesini sağladım. Bu kez ne dese beğenirsiniz ?

WARNING: Unable to open INCLUDE file P16F887.INC.

Tövbe tövbeeee. :@

Tagli

Hocam PBP'nun versiyonu nedir? 2.47'de 887 desteği var burada yazdığına göre. Eğer senin versiyon eski ise 2.47'yi edinmen yeterli olacaktır, son versiyon olan 2.50'ye ihtiyacın yok. 2.47 de sanırım forumda paylaşılmıştı.
Gökçe Tağlıoğlu

dijital74

Sürüm 2.50 imiş. Readme dosyasından baktım.

ibrsel

Protona geçme zamanı geldi bence..Artık PBP yetmez oldu.. :)

Ruzgarbey

Alıntı yapılan: ibrsel - 25 Mayıs 2010, 20:05:46
Protona geçme zamanı geldi bence..Artık PBP yetmez oldu.. :)
Bu Protoncuları Ve C cileri PBP forumuna almamak Lazım :) küçücük bir sorunda bile hemen misyonerliğe başlıyorlar :D
Hayatta En Hakiki Mürşid İlimdir. M.K. ATATÜRK

dijital74

Mucit23

mpasm ileri derliyorsun yoksa pbp ilemi?