pic, 74hc595, displey?

Başlatan AKP, 20 Temmuz 2009, 01:12:49

AKP

pic, 74hc595, displey. Bu 3 malzemeyi öğrenme amaçlı olarak çeşitli devrelerde kullanıyorum. Yanlız bir problem var. Bir uygulamada,

pic'e enerji verdiğimde bir devrenin 5sn sonra çalışmasını istiyorum fakat bu 5sn içinde displeyde hiçbirşey yazsın istemiyorum ve bir problem var  displeylerde karışık şeyler görünüyor ve her eneji verdiğimde farklı şeyler yazıyor devre 5sn sonrasında düzgün çalışıyor. 595'in bağlı olduğu portları kodun başında 0 yapıyorum sonra pause5000 kullanıyorum

trisb=0
portb=0

x var byte
y var byte
clear

pause 5000

basla:
...
...
goto basla

gibi.

mustafa_cmbz

programın başında bütün değişkenleri sıfırla birde tablona bütün displayler sönük diye bir değer gir...

camby

portb=0 yapınca portB 'nin bütün bacaklarını sıfır yapyıorsun. Tabloya istediğin durum için  yeni bir değer girip onu da programın başında kullanmalısın.

mustafa_cmbz

Alıntı yapılan: "camby"portb=0 yapınca portB 'nin bütün bacaklarını sıfır yapyıorsun. Tabloya istediğin durum için  yeni bir değer girip onu da programın başında kullanmalısın.

biz çok farklı bişeymi söyledik_?

camby

Alıntı yapılan: "mustafa_cmbz"
Alıntı yapılan: "camby"portb=0 yapınca portB 'nin bütün bacaklarını sıfır yapyıorsun. Tabloya istediğin durum için  yeni bir değer girip onu da programın başında kullanmalısın.

biz çok farklı bişeymi söyledik_?

portb=0 yapınca portB 'nin bütün bacaklarını sıfır yapyıorsun + sizinki ...

mustafa_cmbz

bırak okadarınıda kendisi keşfetsin...

AKP

tabloya gireceğim değer 0 olacak değilmi.
y=dig0 : y=dig1

TABLO:
LOOKUP x,[0],y   
RETURN

mustafa_cmbz

595'e hangi kodu gönderirsen bütün displayler sönüyor onu bul data sheetten yada açılışta displaylerden göstermek istediğin özel bir karakter varsa ona karşılık gelen degeri yazmalısın...iyi çalışmalar...