ustalarımdan LÜTFEN yardım basıc pro

Başlatan elektro_otomasyon, 21 Temmuz 2009, 23:19:10

elektro_otomasyon

selam forumda emeği gecen herkeze tesekkürler öncelikle,
sitede ve pic de yeniyim
forumda bunu okudum,
Tarih: Cum Tem 01, 2005 12:36 am    Mesaj konusu: Her şeyden önce sana HEX uzantılı dosya lazım ASM değil. Her nekadar derleyiciler bir ASM dosyasıda üretselerde bu yardımcı bir dosyadır. DOlaysıyla Pic'e yükleyeceğin dosya HEX olacaktır.

Forumda arattırırsan bulabilirsin. PBP246 kulanacaksın. Editör olarak ayrıca Microcodestudio kullan. Yapacağın iş şöyle;
- Önce PB246 yı yükle ve C klasörüne bir yere install et.
- Daha sonra Microcode Studio yu yükle (bunuda forumda arttır bulursun)
- Microcode Studio yu ilk defa çalıştırdığın zaman program PBP246 yı kendisi arayıp bulacaktır. Gerisi program yazım derlemeye kalıyor.

Basic bulabileceğin adresi aşağıda veriyorum.

ETE

https://www.picproje.org/index.php/topic,5344&highlight=pbp246

*******sadece microcode studio yükledim bas uzantılı dosyayı acıp derleme yapdım ve normal hex olusturdu yanlız devre çalısmadı.gene aynı olay yasayan arkadaslar pbp2.46 yuklemıs ve olayı çözmus bende pbp2.46 ararken bu sıteye ue oldum cokda güzel bir site,,
şimdi mıcrocode studioda yazılmıyormu,, 2.46 ıle mıcrocode studıo nun arasında ne fark var acaba  ,,yenı baslayan bır kısı ıcın en ufak bır ıp ucu bıle önemlı   kolay gelsın

ilker_32

HEX dosyasını alabilmişsiniz yani MCSP'de derleme yapabilmişsiniz. Bu durumda MCSP ile ilgili bir sıkıntın yok. Devren çalışmamışsa başka bir hata vardır.

muhittin_kaplan

elimden  geldiği kadar anlatmaya çalışayım,
microcode studio , Pic Basic Pro ile program  yazmak için geliştirilmiş bir ortam sadece. yani microcode studio olmadan DA PBP derleyicisi için program yazıp pbp derleyicisini kullanarak HEX e çevirme işlemi iyapabilriz. microcode studio sadec bu pbp derleyicisini daha rahat kullanmak için bir ortam yaratır.

elektro_otomasyon

ilgi duyarlılık için teşekkür ederim,,ozaman ben saglıklı bır hex uretebılıyorum yanı,, programda  brı degısken vardı 'adres' dıye hep hata verırdı derlerken gene forumda okudum ve bu hatayı kaldırmak ıcın pbp2.46 kurman lazım dıye bır cevap vardı,,bende degıskenı baska bır ısımle degıstırdım hex uretıldı pıc e aktardım sonuc alamadım orada takıldım ,,derleyıcı ve editör konusunda bide

teşekkürler,

ilker_32

Ben sana kurulumu hakkında yine bir bilgi vereyim. Sende kontrol edersin. Böylece sağlıklı çalışıp çalışmadığını anlamış olursun.

Öcelikle C:/ altına pbp adlı bir klasör oluştur. Aşağıdaki resim gibi,
resim1:

Sonra pbp klasörü içine MCSP'yi kur. Ve pbp2.50'yi pbp'nin içine kopyala/yapıştır yap. Pbp2.50'yi resim2'nin hemen altından indirebilirsin.
resim2:

pbp2.50'yi indirin.

Ve sonrasından MCSP'nin çalışması için ufak tefek ayarlar kalıyor. Ayarlara gelecek olursak;

"View" menüsünden "Compile and Program Options" e gel. aşağıdaki ekran gelecek.

resim3:

Bu gördüğün ekran "Compiler" sayfasıdır. Bu sayfada yapacağın işlem pbp2.50 klasörünün yerini göstermektir. Bu işlemi ister elle ister otamatik olarak yapabilirsin. Otomatik yapmak için "find automatically" butonuna tıklaman yeterlidir MCSP pbp2.50 klasörünü otomatik olarak aramaya başlar. İşlem bittiğinde OK'a tıklayım çalışma sayfasına dönebilirsin.
resim4:

Buraya kadar işlem tamamdır. MCSP ile derleme yapabilirsin. Fakat bu sürümde belli bir kod uzunluğundan sonra derleme yapamazsın. Yapabilmek için 2. sayfa olan "Assembler" den faydalanabilirsin. "Assembler" den faydalanabilmek için bilgisayarında MPLAB'ın yüklü olması gerekir. "Assembler" i kullanabilmek için;

Use MPASM'yi aktif edip, find ' e tıklayarak yerini bulabilirsin.

Bu yazdıklarımdan faydalanarak birşeyler gerçekleştirebilirsin.

Kolay gelsin.....

elektro_otomasyon

detaylı anlatım ıcın cok sagol calısmalarında başarılar dilerim.