naylon kaynak makinaları

Başlatan kemalsa, 18 Ağustos 2009, 00:01:59

kemalsa

Arkaşlar sadece merak konusu oldu bu bana bugün bu naylon torba imalinde kulanılan kaynak makinları nasıl bir mantıkla çalışıyor ? benim tahmin etiğim ve internetden resimlerine baktığım kadarıyla ısıtılmış iki tane metal veya herneyse arasında üst üste serilimş 2 naylona baskı uygulnarak yapılıyo gibi geldi bana ama kendim aynı mantıkla giderek bu gün bir ik tane deneme yaptım ve kaynak yapmayı başardım sandım ama gördümkü yaptığım kaynak o kadarda sağlam olmamış bu işin püf noktası nedir acaba .şimdiden bana mesaj yazacak arkadaşalara gönülden teşekür ederim.

Analyzer

Selam,

Naylon diye sanırım market poşetleri ve türevlerini kastediyorsunuz. Eğer öyle ise bu poşetlerin ana materyalleri polietilendir. Polietilenleri basitçe ısıyla birleştirmek isterseniz şu sistemi önerebilirim. Punta kaynak makinelerini görmüşsünüzdür. Hareketli bir çene ve sabit bir çene vardır. Sabit çeneyi düz lama şeklinde dizayn edip üzerine piyasada pres bant olarak satılan malzeme ile kaplarsınız. Hareketli çeneyi de ucu sivri olacak şekilde yaparsınız ve içerisine rezistans koyarsınız. Rezistansı ısı kontrollü olarak çalıştırırsınız. Belli bir ısıya set edersiniz ve kaynak edilecek iki parçayı üst üste getirip yaptığınız preste "kaynak" edersiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken husus var. Rezistanslı parçayı çok ısıtırsanız; kaynak gerçekleşmez ve kaynak olmadığı gibi malzemeyi eritip kopartabilirsiniz. Eğer ısı çok düşükse kaynak işlemi gerçekleşmez. Hareketli olan parçayı; eğer sistem seri imalatta kullanılacak ise, teflon kaplatabilirsiniz.
Kolay gelsin,

Analyzer

Not :
Pres bant resmi : http://www.termotekbant.com/resimler/T-SPLL-1.5.JPG
Sistemin basit bir çizimi :
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

KAZIMUGUR

@Analyzer hocam izninle azıcık ek yapayım.
Nylon , nylon6 ve ya nylon66 denilen bir polimer.120 derecelerde dahi çalışılabilen şeffaf ucuz bir hammadde .Hem enjeksiyoncular hem kullanıcılar sever.
Çok çeşitli kullanım alanları var.

Tel resiztans , tercihen yassı tel , kademe ayarlı trafo , zaman saati (hem ısı kontrolü için hemde eritmeden sonra soğutma anındada baskının devam etmesi için ),ısındığında ciddi biçimde uzadığı için telin bir tarafı sabit diğer tarafı yaylı-mafsallı gerdirme düzenekli metal çene , altta teflon kumaş(cam elyafı + teflon kaplama) üstte teflon kumaş , alt ve üst olmak üzere 2 takım , alttaki sabit üstteki genelde ayak pedallı baskı.
Evlede kullanmak için olanı bildiğimiz elektrikli sobalarda gördüğümüz yuvarlak tel resiztans + teflon kumaş , triac , zaman saati , switch ...

kemalsa

değerli bilgileriniz için şimdiden çok teşekürler anlatıklarınzda sonuna kadar haklısınız ama sadece ısıtark yapılan kaynaklar pek sağlam olmuyor her nedense

KAZIMUGUR

Sen nasıl yapamıyorsan bilemem.
Lakin yapanlar yapınca olur , yırtmadan ayıramazsın. :roll:
Ultrasound ile kaset yapıştırdık ama naylon ağzı kapatmaya ultrasound kullanan görmedim , duymadım...

İşin püf noktalarından biri yeterli ısıya ulaşmak diğeri ise soğutma süresince baskıyı korumak.

kemalsa

cevaplarınız için herkeze içten teşekür ederim