Haberler:

Eposta uyarılarını yanıtlamayınız ( ! ) https://bit.ly/2J7yi0d

Ana Menü

AKILLI PİC NEDİR?

Başlatan sozkarabacak, 12 Eylül 2009, 14:32:17

Andromeda

Yıllar önce bilim ve teknik dergisinde FPGA ile ilgili bir yazı okumuştum.
Bu devreler birkaç kılığa girebiliyormuş.
Mesela gelen sinyali işliyor,dönüştürüyor,sonra gönderiyor.
Bunları yaparken kendi devreleride yapacağı işleme göre değişikliğe uğruyor.
Belki buna benzer birşeydir.
" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

wellb

ARKADAŞLAR ŞÜKRÜ ARKADAŞIMIZ DOĞRU SÖYLÜYOR.BU SİSTEM BENDE MEVCUT.SESLENDİRME (KABLOSUZ)sistemlerde kullanılıyor.diyelim bir firma kablosuz seslendirme yapmış ve siz onun dtmf kodlamasını bilmiyorsunuz.işte burada bu akıllı ton giriyor.kod swiçini açıyorsunuz ilk olarak gelen sistem açma dtmf tonu kaydettiriyorsunuz.sonra sistem kapama dtmf tonunu kaydettiriyorsunuz ve sistem aynı o firmanın sistemi gibi çalışıyor.isteyene satılır bu sistem.selamlar ;)

mustafacan

konu bi hayl,i zamandır pasifmiş.
dediğiniz akıllı pic değil hazır veya picle yapılabilecek bir sistemdir. bütün key dtmf ton vs. tanıtma işlmeleri genelde böyle
yapılır. bir buton jumper düğme açılır sonra gelen sinyali tanır. Ahım şahım bir sistem değildir.
Keşfedilecek çok teknoloji var. Boş Vaktim Yok!

aslan_korhan

O devrede sadece PIC yok, ayrıca 8870 DTMF dekoder entegresi var...
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

t2

Sinyali bilgisayara güzelce kaydedip özel yazılımlar ile DTMF kodunu veya varsa başka kodunu çözmek mümkün olabilir.

yas

Arkadaşlar bu konu kulaktan kulağa oynama oyununa dönmüş vaziyette  ;D
Sözü edilen akıllı pic PIC16F628 in ta kendisi oluyor. Bahsedilen dtmf öğrenme olayı Gemvoice IR610RX kablosuz ses alıcısının uygulamasıdır. İçerisindeki 3 adet swicth konumu ile mevcut şifte silinebiliyor, yeni açma şifresi ve yeni kapatma şifreleri öğretilebiliyor. Yani uzun lafın kısası musagilin kösesi arkadaşım görmüş şöyleymiş böyleymiş denilen olay sadece sonradan kablosuz olarak programlanabilen bir uygulamadan ibarettir ilgililere duyurulur.

Kolay gelsin

medese

ARKADAŞLAR KOLAY GELSİN SİZLERLE DAHA TANIŞMADIK AMA SOHPETLERİNİZ GÜZEL ŞÜKRÜ BEY
AKILLI PİC DEDİĞİ VEYA SİZLERİN ANLADIĞI GİBİ AKILLI OLAN İNSANDIR ÇÜNKİ PİC'E AKIL VEREN
İNSAN NELER YAPMIYOR'Kİ BAHSE KONU AKILLI PİC NORMAL'DE KULLANDIĞIMIZ DTMF DEVRESİNİN
TA KENDİSİDİR SADECE BİR FARK VAR DTMF CODE'LERİNİ ŞİFRESİNİ BİLMEDİĞİNİZ BİR YAYININ
ŞİFRESİNİ CİHAZA BAĞLI DTMF KARTINA ÜÇ ADET BUTON İLE BİRİ MENU BİRİ BÖLÜM SEÇ BİRDE KAYDET OLARAK KULLANILIYOR YAYIN AÇILDIĞINDA AÇIŞ ŞİFRESİNİ KAYDEDİYORSUNUZ DAHA SONRA
KAPAMA SEÇENEĞİNE GETİRİP KAPAMA ŞİRESİNİ KAYDEDİYORSUNUZ ŞİFRESİ NEYDİ ACABA DERDİ YOK NASIL ÇÖZERİM ŞİFREYİ DERDİ YOK HOŞ BİRŞEY BEN BU PROGRAMI PARSİC PROGRAMINDA
YAPTIM GÜZELDE ÇALIŞIYOR ŞİMDİLİK HEPİNİZE KOLAY GELSİN