Hi-Tech Kütüphane Paylaşımı

Başlatan FxDev, 21 Eylül 2009, 19:04:36

XX_CİHAN_XX

Section 5 te yazan kısımlar sanırım picc lite sürüm yada pronun eski sürümlerinde denendi. Ben hi tech pro 9.65pl1 ile denedim farklı sonuç aldım.
float f = 5.0, g = 600.0, h;
h = f*g;

Kod örneği için Hi Tech: ROM 308, RAM 25 şeklinde tüketim yaparken işlem hızıda 20Mhz için orada yazılandan 30uS daha hızlı yani 53.4uS dir.

Tabi bunlar CCS için seçilmiş örnekler :)
Bunlara aldanmamak gerekir. 2 tane örneğe bakıp hangi derleyicinin iyi olduğuna karar vermek doğru değil.

Ben (uzunca bir süre) asm, (kısa bir süre ) ccs kullanmış ve şuanda da
(uzunca bir süre) hi tech kullanmayı düşünerek bu dile (standart/üniversal C diline) geçiş yapmış birisi olarak söz konusu her iki dilide detaylı inceledim ve kararımı hi tech ten yana verdim. Bunu yaparken şuanda olduğu gibi bir iki kodu nasıl asm ye çeviriyor diye bakmadım genel yapıyı inceledim. Kod üretme mantığını irdeledim. En önemliside yazılan kodların üniversalliğini sorguladım ve bu şekilde kararımı verdim.

Ek olarak konu başlığı yine alakasız yerlere saptı. Sanırım forumda yüzlerce kez konuşulan bu konuyu daha fazla dallandırmasak daha iyi olacak. Bu konuda kabul görmüş bir söz vardır. "Herkes kullandığı, beğendiği ve aklına yattığı derleyiciyi en iyi derleyiciymiş gibi över ve tanıtır." Dolayısıyla bu tartışmalarda hiçbir zaman bitmez.  :P

Hayırlı günler.
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.

KAZIMUGUR

Kirpi , yavrusunu , pamuğum benim , diye severmiş . :)

Beberuhi

Arkadaşlar buyrun daha yazdığım birkaç kütüphane dosyası
içindeki 16F877A için yazdıklarımı başka mikrodenetleyicilerde de kullanabilirsiniz

http://www.upload.gen.tr/d.php/s6/ejg0hlyk/Hitech_k__t__phanesi.rar.html