navigasyon cihazını picle nasıl kontrol edebilirim

Başlatan parametre, 10 Aralık 2009, 13:43:37

parametre

navigasyon cihazını picle nasıl kontrol edebilirim bu navigasyon cihazından alınan verileri baz alarak onu uzaktan kontrol etmek istiyorum diyrlimki araba kacırıldıysa bunu internetle arabayı stop ettirmek kilitlemek istiyorum veya daha baska kontrolller saglamak istiyorum bu konuda bana yol gosterebilecek arkadaslarımız olurmu aceba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Digimensch

Diyelimki arbayi Navigation sistemi ile takip edebiliyorsun.
Peki araba sana Yüzlerce Kilometre uzaktaysa o arabayi nasil stop ettireceksin?Yani o kadar güclü alici vericiyi nerden bulacaksin?
GPS alici verici falan mi kullanacaksin?

F493

Selam,

İlk aşama

Karaköye veya istanbulda değilseniz elektronik malzeme satan bölgelere gidiniz, GPS alınız üzerinde 232 çıkışı vardır. Sonrasında  Bilgisayarda seri terminalde test edersin veri yagmur gibi akar zaten. Sonrasında http://en.wikipedia.org/wiki/NMEA_0183 buradan standartlara bakın yada örnek proğramlar inceleyin. Sonrasında 1 pic ile seri porttan veriyi alıp ekranda gösterin.

İkinci aşama

1 adet GPRS modül bulun ve Yukarıdaki devrede verileri ayrıştırdıktan sonra örnegin saat ve konum bilgisini GPRS aragılığı ile (AT komutları vardır) İstediğniz diger GPRS modülüne gönderin.

Eger isterse merkezdeki GPRS geri cevap gönderir ve bu şekilde Karşı tarafta bir kontrol kartı ile birtakım işlemler yapabilirsiniz.

Arabaya bindiğinde sisteme şifreli bir giriş yaparsın sisteme eger şifre girilmez ise araba senin kontrolünde değil demektir. Çünkü o an arabaya başkası binmiş ve çalıştırmış işte bu durumda arabadaki sistem veriyi gönderirken bunun yanında bir parametre daha gönderir. Sistem şifre girilerek açıldı veya direk açıldı. Bu şekilde istersen arabayı kontrol altına alabilecek elektronik vb.. düzenekler hazırlarsın.

Esen kalın.

BenC

ŞEHİT KANIYLA ALINMIŞ BU GÜZELİM VATANIN TOPRAKLARI KARIŞ KARIŞ SATILIYOR!!  VATAN HAİNİ OLMA!!

parametre

Alıntı yapılan: "BenC"Aradığın çalışma sanırım bu linkte yapılanla tıpa tıp aynısı. İncele güzel bir çalışma.

https://www.picproje.org/index.php/topic,20537&postdays=0&postorder=asc&highlight=gprs&start=0

konu ile benzer yonu çok bulunmakla birlikte biraz uzerinde calısmam gerekecek yardımlarınız için teşekkür ederiz size ve tum bilgilerini esirgemeyen arkadaslarıma calısmalarınızda basarılar :)