PIC Mikrokontrolcülerde Arayüz Tasarımı

Başlatan picker, 05 Ocak 2010, 00:41:07

picker

PIC mikrodenetleyicilerin sensörler, röleler, bobinler, motorlar ve daha pek çok çevresel aygıtı nasıl kontrol edebileceği önemli bir konudur. Özellikle yeni başlayanlar, bu konuda epey araştırma yapmak durumundadır.

http://ifile.it/opb71sm/Interfacing%20PIC%20Microcontrollers.pdf

bu kitap ise gerekli araştırmaların derli toplu hale getirilmesiyle yazılmıştır.

İngilizcedir. Dil ile ilgili sorun yaşayan benden özel mesaj ile destek isteyebilir.

Herkese sevgi ve saygılarımla

cache

Güzel bir kitap ve incelediğim kadarıyla İngilizceside ağır değil, teşekkürler.

Saygılar.

fractal

sıradan bir kaynak bence .hatta serdar ciceğin ccs c kitabında bile daha fazla devre ve bilgi var pratiklik açısından...
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

Erol YILMAZ

bu kitap benim de pek hoşuma gitmedi,
çok daha iyi kaynaklar var.

Bu arada linkini veren arkadaşa yine de teşekkürler...

picker

Değerli arkadaşlar, zaman içerisinde çok daha detaylı kitapları da linkleyeceğim. Bununla birlikte, şu aşamada PIC veya Mikrokontrolcü dünyasına yeni başlayan arkadaşlar için faydalı olabilecek ipuçlarını içeren kitaplar bence daha önemli. Yeni başlayıp Selenoidli bir yüke (Motor, Röle vs) damper diod bağlamadığından mikroişlemcinin çıkışını veya transistörü yakanlar, çeşitli sensörleri sürmek isteyenler, veya PIC'in besleme ve şasesi arasında 0.1 uF kondansatör kullanmadığı için devresi kararsız çalışanlar, yani aslında son derece temel konular için buradan hazır yanıt almaya çalışmak yerine belirli bir seviyeye gelmelerinin ardından daha detaylı kitaplar da vereceğim.
Ayrıca bu temel konularda insanların kendi araştırmaları ile bir noktaya gelmeleri ve tartışılan konuların 'Nasıl Kayan Yazı Yaparım?' veya 'Hazır proje arıyorum' gibi konulardan (Bunu küçümsemiyorum elbette, arkadaşlarımızı bunları yapar hale getirecek kaynakları paylaşmaya gayret ediyorum) çıkıp, kayan yazı yaptım, ama şu noktada takıldım, projemi hazırladım ama şöyle bir ufak sorunum kaldı gibi noktalara gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu da buradaki ustalarımız ve bizler ön ayak olarak yapabiliriz.

Örneğin çok güzel bir CAN BUS ve seri iletişim üzerine detay anlatan kitabım var. Şu anda bunu paylaşmak, yeni başlayanların başını anlatacaktır. Kendi I2C protokolünü veya seri haberleşme fonksiyonunu yazmayan birisine bu kitabı vermek vakit kaybı olur kanaatindeyim.


Yine de yorumlarınız için teşekkürler. Amacımız, Türkiyedeki yazılımcı ve donanımcı sayısını arttırmak. Ancak bu şekilde katma değerli ürünler üreten bir ülke olarak ilerleyebiliriz. Çinden gelen kayan yazıları satarak değil...

Saygılarımla