bozuk entegre nasıl anlaşılır

Başlatan modernherakles, 11 Ocak 2010, 12:26:30

modernherakles

merhaba arkadaşlar üzerinde çalıştığım arm işlemcinin akşam ilk proglamlamasını seriden  yapmaya çalıştım ancak habrleştiremedim. zannediyorum bir şekilde işlmeci gümledi  ama bunu nasıl tespit edebilirim + v3 gnd uçları arasında 600 ohm okuyorum kısa devre yok ancak haberleşmiyorda bunun tespitini yada genel olarak bir entegrnin gümleyip gümlemediğini nasıl anlayablirim? 8O
If we hear, we forget; if we see, we remember; if we do, we understand – Confucius

modernherakles

arkadaşlar konu başlığını buraya açtım ama soru çok genel aslında mesela bir picin ölüp ölmediğini nasıl öğreniriz veya pic için konuşuyorum çok sağlam gerilimlerde bozulmuyordu, ama bunlar 3 voltla çalışıyor mesela söz gelimi 6v gibi şok bir gerilim versek anında ölür mü bu entegre?
If we hear, we forget; if we see, we remember; if we do, we understand – Confucius

wsxwsx

besleme ucundan 1000V gerilim ver. diğer uçları hiç bir yere değmesin. pic bozulmaz. 6v verdin toprak ucu bağlı 2sn içinde değil 2.3 saniye içinde bozulur. nekadar sürede bozulduğu fark eder mi? az bozulmuş çok bozulmuş ? önemli mi? bozuksa bozuktur. çalışmaz. buradan anlarsın. az yarısı bozukmuş bari şu sağlam bacaklarını kullanayım böyle çalışsın denmez.  düşünmeden atmalısın. katalog bilgilerinde  absolute maximum ratings diye yazılıdır. bu rakamları geçtinmi picin hiç bir şeyine güvenmemelisin.

ahmet2004

Lpc2148 kitteki +3 ile şase arası 578ohm gösteriyor.Senin ölçtüğün değerle aynı.

Başka şeylere bak bence.