Sivrisinek Kovucu

Başlatan XNHCX, 08 Şubat 2004, 00:28:21

XNHCX

cozturk

Arkadaşlar bu tip cihazlara itibar etmeyin. 5khz civarında bir ses duyuluyor. hatta cihazı kapatsanız bile hala duyuyormuş gibi oluyorsunuz. Hem bu devre sadece dişi sivrsinekleri kovuyor. (ısıran sadece dişi sivrisinektir.) Fakat erkek sinekler yine -ısırmasa da- kulağınızın dibinde dolaşıyor.

mmengi

cozturk e hak vermek gerek ben bu cihazın hazırından 50 tane almıştım ve antalyaya göndermiştim isteyenler olmuştu.Kullananların söylediği şu "kaçmayı bırak sivrisinek cihazın üzerine konuyor." rezil olmuştum adamlara.Gerçi benim aldığım cihaz fason çin malı bir şeydi.Çok sonraları iş yaptığım alman bir müşterimin evinde prize takılı bir cihaz gördüm alman malıydı ve sivrisinekleri kovduğunu ve işe yaradığını söyledi.Ama çıkardığı ses benim çin malı cihazlardan çok farklıydı.Bu cihazların kalitelileri belki iş görür deneyip bakmak gerek.

cozturk

bu cihaz Pestcontol olmasın sakın? (Hala tathtakalede filan görünebilen)Ya da kibrit kutusu büyüklüğünde üzerinde sivrisinek resmi olan beyaz tip cihaz. rady opanç mı ne üretiyordu galiba..

neyse reklam yapmak yasak fakat ürünü kötülemek herhalde yasak değildir.

diot

Arkadaşlar ben yurtta bunun benzeri bir cihaz yapmıştım. sabahları baş ağrısı ile kalkmaya başlayınca , ağrıların sebebi olarak bu cihazı tespit etmiştik. yanı uzun süre bu cihazlar ile aynı odada bulunduğun zaman baş ağrısı yapıyor sizin anlayacağınız.  Tavsiye etmem. zaten bi işede yaramıyor.

NICHOLAS

Bu devrelerde bence önemli olan doğru frekansı doğru piezo ile yakalamak.Bildiğim kadarıyla insanların duyma sınırına yakın yüksek bir frekansta çalışıyorlar.Başağrısınada bu sebep olabilir.Daha önce bu forumda okumuştum zannedersem,birisi bu tarz köpek kovucudan bahsediyordu.Erkek sineklerin toplanmasının tek sebebi ise dişi sineklerin erkeklerle çiftleşmek için çıkardıkları sesle aynı frekansta ses üretmesi olsa gerek. :lol:Bu devreyi denerken etrafınıza sinekler doluşuyorsa kendinizi kollayın.Çünkü etrafınızı azgın erkek sinekler kaplamış demektir.Neme lazım devre deneyeceğim derken güme gidebilirsiniz.