TMS320F28035 DSP Evoluation Board.

Başlatan Logan, 16 Nisan 2010, 14:03:36

Logan

Merhaba arkadaşlar,

DSP ile tanışmamızdan ve Yunus Bey'den eğitim almamızdan bu yana bu entegreler üzerine fazla çalışma şansı bulamadık. Şu an kullanmakta olduğumuz ve üzerinde 320F28027 DSP bulunan "Piccolo" kitin son derece yetersiz geleceğini düşünüp TI seminerinde numune olarak verilen entegreleri kullanarak deneme bordu çizmeye karar verdik.

İlk olarak Yunus Bey'i arayıp piccoloda bulunan FTDI'lı programlama kısmının 320F28035 entegresini programlayıp programlıyamıyacağımızı öğrendik. Yunus Bey onay verince netten devre şemasını bulup altiumda deneme bordunun şemasını yavaş yavaş oluşturmaya başladık. Kullandığım altium versiyonunda TMS320F28035 olmadığı için şematik ve PCB kütüphanesini baştan oluşturdum. Kütüphane ve şema işi bitince baskı devresi kısmına geçtik. Cepte taşınabilir olması ve gerektiği zaman eve götürülebilmesi açısından küçük bir kart kullanmaya karar verdik. 15cm*10cm'lik bir plakete çift taraflı olarak baskı devreyi çizdik. Malzemeleri de Digikey'den sipariş ettik. Hepsi bir araya gelince nonstradam ile oturup toplamaya başladık. Elimizde sadece 2 adet işlemci olduğu için 2 adet kart toplayabildik. Zaten daha fazlasına da ihtiyacımız yoktu. Malzemeler SMD olduğu için kartları tamamen bitirmemiz 2 günümüzü aldı. Büyük bir hevesle bilgisayara taktık fakat çalışmadı. Sisteme tamamen yabancı olduğum için problemin nerede olduğunu anlamam çok uzun zamanımı aldı. Fakat bugün saat 11 itibariyle sistemi çalıştırmayı ve bütün problemleri gidermeyi başardım. Baskı devre ile alakalı bir problemden dolayı sistem çalışmıyordu. Birkaç müdahale ile bu sorunun üstesinden geldim. Aşağıda linkini vermiş olduğum konulara cevap yazmanıza gerek kalmadı arkadaşlar. FTDI problemini çözdüm. Epromu ise FTDI üzerinden programladım.

https://www.picproje.org/index.php/topic,28040.0.html

https://www.picproje.org/index.php/topic,28046.0.html

DSP bordumuz genel olarak aşağıdaki gibi görünmektedir.





Resimden de anlaşılabileceği gibi devre üzerinde 4 adet tarama yöntemi ile çalışan display, 8 adet buton, 2 adet pot, 1 adet can-bus entegresi, 1 adet RS3232 entegresi ve butonlu rotary encoder bulunmaktadır. Ayrıca bütün pinlere header soket ve led bağlıdır. Sistem hem USB'den hemde 12V adaptor ile çalışabilmektedir. Butonları ve göstergeleri portlardan ayırmak için dipswitch kullandım. Amatör kullanıcılar ve yeni başlayanlar için son derece kullanışlı bir kit oldu arkadaşlar. Code Composer Studio 4 ile sorunsuz çalışmaktadır. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, gelişmeleri ve çalışmaları ilerleyen günlerde aktarmaya devam edeceğim.

İyi günler, iyi çalışmalar.

Not: Çin ile aramızda yaklaşık 8 saat var. nonstradam arkadaşım yatmıştır ve büyük ihtimalle bu mesajı yarın okuyacaktır.  :D
İmza.

FullMetal

Merhaba Logan,

Kart güzel görünüyor. Fakat TI in sistesinde az önce inceledim, yazarken ufak bir yanlışlık mı oldu bilmiyorum TMS320F28027 - TMS320F28035 Piccolo Microcontroller olarak geçiyor. Anladığım kadarıyla DSP değiller.

z

#2
TI ciplerde sonradan isim degisikligine gitti. DSP olarak isimlendirdigi cogu cipin icine cok sayida cevre birimi koydu ve oyle
ucuzlattiki bunlari controller olarak kullandiginiz ciplerin yerine kullanabilirsiniz diye reklamlar yapti.

Alt sinif dspleri controller sinifina soktu. Dsp olarak adlandiracagi ciplerin hizlarini 10 a 100 a katladi bunlarada dsp dedi.

Kafa karistiran ciplerin komut kumesine bakarsaniz hepsinin dsp oldugunu goreceksiniz.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

a_teym


Bu kiti edinme sansımız var mıdır?
Ayrıca "Yunus bey den eğitim" diyorsunuz,nasil ulaşabiliriz, bilgi verirseniz sevinirim.