Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H

Ana Menü

\ karakterini kullanmak??

Başlatan serdararikan, 08 Mayıs 2010, 15:40:11

serdararikan

bir glcd uygulaması yapıyorum.font tablosu hazırladım fakat  \  den sonra karakterler olması gerekenden bir sonraki karaktere geçiyor.teker teker denedim.\ ye gelince problem çıkıyor.     

put_font5x7('\\',40,52,blue);
şeklinde bir kod ile fontu ekrana basan fonksiyonu çağırıyorum.ANSI c de  \ karakterini tek başına string içinde kullanamadımızı bunu ancak  \\ şeklinde kullanabildiğimizi biliyorum fakat hitech bu '\\'   işlemine hata veriyor .acaba bi hatamı yapıyorum??

serdararikan

9.65 versiyonunu kullanıyordum.
9.70 i kurdum düzeldi.9.65 de ascii karakter üretme problemi var sanırım.

serdararikan

Alıntı yapılan: FxDev - 08 Mayıs 2010, 16:02:14
C dilinde tek karakter için tek tırnak ( ' ) kullanılırken birden fazla string ifade için ise çift tırnak ( " ) kullanılır.
Ayrıca fonksiyonunuz tek bir string ifadesini almak için tasarlanmışsa yine birden fazla string ifade giremezsiniz.

Yani bu sorunun versiyon farkıyla alakası yok.

ben fonksiyonu tek karakter için tasarladım ve tek karakter gönderiyorum tek karakter gönderirkende 'S' şeklinde gönderiyorum.ve bu şekilde ters slash karakterine kadar gayet doğru çalışıyor.
Bizde '' içinde string yazılamayacağını biliyoruz.Başımıza gelen bir olayı paylaşalım dedik.9.70 versiyonuda 9.65 de hata veren kodu aynen deniyorum takır takır çalışıyor.....