Usb Dongle

Başlatan muhittin_kaplan, 30 Haziran 2010, 00:11:51

muhittin_kaplan

Yazdığım Bir Program İçin Daha Önceden Kullandığım, Seri numarası ile aktivasyon yerine USB dongle ile koruma planlıyorum.
Nasıl Yapmalıyım. Başka uygulamalar için Class mı yapmam uygun olur ?

t2

#1
Proton gibi yaparsın. Derleme esnasında dongle'a bazı sorular gönderip uygun değerlerin geri dönmesini bekliyor. Tabi bu iş sürekli olmalı, değişik aşamalarda  gerçekleşmeli.

Gelen ve giden bilgileri  USBlyser benzeri bir programla görebilsek de işe yaramamalı. Her defasında farklı bilgiler gitmeli ve gelmeli. Karmaşık bir algoritma, formül olmalı.

Programını kıracak kişi bu sorgulama işini yapan yüzlerce bölümü tek tek bulup devre dışı bırakmalı.  :)

Proton dongle  3 kuruşluk bir ürün gibi.  Aynen bu resimdekilere benziyor. Low speed bir aygıt.


http://www.fuzing.com/vli/00003215b209/SparKey-USB-dongle



muhittin_kaplan

şimdi bu ugulama da belli sürelerde belli bilgiler göndermem gerek ve bunu tekrar almam gerek. bunun için nasıl bir şifreleme algoritması uygulamalıyım. basit bir loop işlemi yeterli olmaz.

t2

Duyduğuma göre bu dongle  1-2 USD gibiymiş.  Kendin yapmak yerine bunu kullanabilirsin. Gerekli APIyi vermişlerdir.  Muhtemelen bunları müşteriye vermeden önce içerisine eproma kendine has bazı bilgiler gömüyorsun.

muhittin_kaplan

Hocam Olsun Ben Birtane Yapayım Bakalım Nasıl Bir Çalışma Çıkacak Ortaya..

t2

Ciddi birşey yapacaksan dongle içinde hgafıza olmalı. PCdeki programının bazı bölümleri oradan yüklenmeli. HASP denen  öyleymiş.

muhittin_kaplan

yok öyle yapmayı düşünmüyorum. şifre gönder al türü bişey yapacağım.

rf

ftdi firmasınında  bu konuda bir çözümü bulunmaktadır.İncelemekte fayda var.

http://www.ftdichip.com/Projects/FTDIChip-ID.htm

DLP-D USB Security Dongle
http://www.ftdichip.com/Products/EvaluationKits/DLP-D.htm

Saygılarımla,
KOSGEB Girişimcilik Desteği Bilgi ve Paylaşım Platformu http://www.girisimcilikdestegi.com/

t2

#8
ftdi deki durum çip içerisine bir string yazıp onu okumaktan ibaret diye biliyorum. Cihazın serinumarasını okuyor bunu bir işlemden geçirerek yeni bir string elde ediyoruz çipin hafızasına "user area" denen kısma yazıyoruz.   tüm işlem bundan ibaret. Algoritma kısmı ise size kalmış. Yani hangi kullanıcı hangi seri numaralı cihazı aldı, telefonla hangi keyi aldı bunları değerlendirip yeni bir string oluşturup hafızaya yazabiliyoruz. 40-60 karakter kadar olması lazım.  Aslında daha fazla, fakat  cihazın ismi üretici ismi vs bunları girdikten sonra kalan hafıza user area oluyor. Bu çipler tam bir işlemci gibi kullanılmıyor. Yani algoritmayı oluşturma veya çözme özelliği olmaz. 

EOS


muhittin_kaplan


Analyzer

Üşeniyorum, öyleyse yarın!