otomatik çiçek sulama projesi bazı sorunlar var lütfen yardım edin!

Başlatan Mucit23, 30 Haziran 2010, 13:09:25

cemkaan

Merhaba (  *** MUCİT23 *** ) kuluçka makine projeni uzun zamanda beri takip ediyorum çok güzel oldu galiba sonunda.Ben pıc işine yeni başladım elimde 16f877a var onun üzerinde bu projeyi uygulamak istiyorum aynı zamanda uygularkende ögrenmek istiyorum, eğer sonra haline gelmişse bunun (***LYT - BAS - DSN ***) dosyasıyla bilrlikde paylaşırsan hafta sonu yapmak istiyorun.benimde senin gibi kuluçka makinesinde civcilerim var makine kontakları arıza yapıtı eger projeni payşasırsan sevinirim.aynısını uygulayıp sizlere bilgi veririm.
teşekkurler. ???

Mucit23

cemkaan

teşekkürler dosyaları aldım deneyecegim dikkat etmem önemli birşey varmı.ütü baskı yaparak başlıyorum.

Mucit23

Merhaba arkadaşlar bişey sormak istiyorum. DS1302 hakkında
DS 1302 içerisinde saat, dakika, saniye, gün , ay, yıl ve hafta içerisindeki gün bilgilerini yürütebiliyor . Peki Ds1302 hangi ayın kaç gün çektiğini hesaplıyabiliyormu yani diyelim aylardan ağustos ise o ay içerisindeyken günün 31 gün olduğunu aylardan eylül iken 30 gün olduğunu Yada şubatın 28 gün olduğunu hesaplarmı yoksa biz dışarıdanmı hesaplatmalıyız. Nasıl olur sizce

JKramer

Kataloğunda 2100 yılında kadar artık yıllar (böyle mi deniyordu?) dahil otomatik halledildiği yazıyor. Dışarıdan hesaplatmanıza gerek yok.

Mucit23

cemkaan

Merhaba (MUCiT) devreni yapyım sorunsuzca çalışıyor gibi test ediyorum . ama bu arada saat kısmındaki (** saniye **  ) geçikmeli geliyor neden dir açaba  sende bunu yaptımı.

Mucit23

Aslında simülasyondada biraz gecikmeli çalışıyor. Ama bende geçekte hiçbir geçikme olmuyor. Gayet akıcı. Simülasyonda gecikme olmasıda bence proteusdan kaynaklanıyor. Ete hocamında dediği gibi birçok işi aynı anda yaptığı için bazı durumlarda biraz yavaşlıyor. Ben simülasyonda şöyle bir tespit yaptım. önceden bu programın ilk halinde iki adet sensör yoktu. yani sadece nem sensörü vardı. Saatte hiçbir sorun yoktu fakat ds 18b20 eklediğim zaman  saatte yavaşlamalar oluşuyordu. Bu birtek kuluçka makinasında değil diğer başka projelerdede böyle davranıyordu özelliklede program biraz ağırsa saatte epeyi yavaşlama oluyordu. Tabiki bu anlattıklarım simülasyon ortamındaki deneyimmlerim kuluçka makinasını gerçek ortamda yaptım. yavaşlama olmadı. Belkide saat kristali kalitesizdir.

cemkaan

18b20   VE SHT 11 devrede takılı değil ama saniye sanki 5 er 5 er atlıyor gibi kristalin kalitesiz olması bir ihtimal ama ben aynı kristallerle başka bir saat devresi yaptım hersey normal acaba kodla ilgisi olabilirmi.saat kristalı  32.768  acaba bumu yanlış acaba. teşekkurler.

Mucit23

saniye 5 er 5 er atladığına göre ds1302 de sorun olmayabilir sorun bence picde o çok yavaş çalışıyor. kristali 4MHz taktığına eminmisin.

cemkaan

sorun çözüldü sht11 takınca hersey normale döndü ama bu seferde ds18b20 den sıcaklık bilgisi gelmiyor lm35 denedim yine gelmiyor senin başınada böyle bir sorun geldimi 3 tane ds18b20 denedim hiç biride sıcaklık bilgisini göndemedi .teşekkurler

Mucit23

Data hattını  incele 4.7K dirençle pull-up yapıtınmı

omereliusuk

F SAYAC=0 THEN
LCDOUT $FE,$CC,"PZTS"
ENDIF
IF SAYAC=1 THEN
LCDOUT $FE,$CC,"SALI"
ENDIF
IF SAYAC=2 THEN
LCDOUT $FE,$CC,"CARS"
ENDIF
IF SAYAC=3 THEN
LCDOUT $FE,$CC,"PERS"
ENDIF
IF SAYAC=4 THEN
LCDOUT $FE,$CC,"CUMA"
ENDIF
IF SAYAC=5 THEN
LCDOUT $FE,$CC,"CTESI"
ENDIF
IF SAYAC=6 THEN
LCDOUT $FE,$CC,"PAZR"
ENDIF

ŞUNLARI SELECT CASE İLE YAPSAN DAHA İYİ OLUR GİBİ GELİYOR BANA

cemkaan

mucit merhaba

Sorun 1 : Sorunu hallettim soguk lehim varmış simdi bilgi alıyor.biraz başını agrıtıyorum ama bir sorunum daha var 220 v rolesine elektrik verince motor açıp kapatmalarında pic kendini ya resetliyor yada parazit alıyor ledler yanıp yanıp sonuyor ekran gidip gidip geliyor sen böyle bir sorunla karşılaştınmı.

Sorun 2:

'   if TERM > ORTAISI then   
     '   LOW   Role1
     '   ENDIF
      '  if ORTAISI+0 < TERM+0 then 
       '  HIGH  ROLE1               
     '  Endif

orjinal kod bu ama bu kusurat algılamıyor. bende

if CNY < A   then
         LOW   Role1   
         ENDIF   

if CNY > A   then
          HIGH  ROLE1         
         ENDIF         

SHT 11 GELEN DEGERiN SONUNDAKI KUSURATI BIR TURLU ALGILATAMADIM. 37,5 ROLENiN KAPANMASI LAZIM 37,4 AçMASI LAZIM OLMADI NE YAPTIMSA OLMADI NEDENDiR ACABA.if lerde bir yanlışlık yapıyorum acaba.

Mucit23

1. sorunun cevabına bakalım doğrusunu söylemek gerekirse ben hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım şaşırdım doğrusu olabilecekleri söylüyorum şimdi elektronik kartın şasesi herhangi bir nedenden dolayı motorun şasesiyle birleşebilir.Devreyi dış dünya ile tamamen izole etmelisin.
2. soruna bakılırsa  Aslında ben ilk başlarda virgülden sonraki haneyide hesaba katıyordum. fakat öyle pek verimli olmadığını gördüm çünkü virgülden sonraki hane lineer bir şekilde hareket etmiyordu. Bu yüzden tek haneye düşürdüm. Yani küsüratı hesaba katmaması normal bişeydir