Lcd uçlarını okuma

Başlatan monelge, 05 Ağustos 2010, 16:50:35

monelge

elimde bulunan sistem üzerindeki lcd görünen değeri pic ile kendi lcddim veya bilgisayara aktarmak istiyorum böle birşey mümkünmü programlama olarak ccs delphi c# programları bilgisine sahibim böle bir projeyi gerçekleştirebilirmiyim.

saygılarımla
Dünyadaki en tehlikeli üç şey: 1) Elinde lehim makinesi olan bir programcı. 2) Yazılımla çalışan bir donanım. 3) Aklına fikir gelen bir kullanıcı.

ferdem

Mümkün, bu başlıkta konuşulmuştu:
https://www.picproje.org/index.php/topic,21140.msg140786.html#msg140786

LCD nin olduğu sisteme ne kadar müdahale edebiliyorsunuz? LCD yi çıkarıp LCD ile sürücüsü arasına bir buffer entegresi koymanız mümkün mü mesela? Yoksa sadece LCD pinlerine bağlantı mı yapabilirsiniz? Kolay gelsin.

monelge

sadece lcd nin pinlerine müdahale edebiliyorum. LCD sürücüsü ICM7211
Dünyadaki en tehlikeli üç şey: 1) Elinde lehim makinesi olan bir programcı. 2) Yazılımla çalışan bir donanım. 3) Aklına fikir gelen bir kullanıcı.

monelge

linkteki sorunu inceledim fakat yönlendirebileceğiniz benzer bir proje veya örnek nerden bulabilirim

ferdem

ICM7211 nin datasheet ine baktım, seven segment display sürücüsü diyor, LCD değil. PIC ile bu entegrenin Data inputs ve Digit selects inputs uçlarını okuyarak display lere ne yazıldığını okuyabilirsiniz. İyi çalışmalar.