Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

cepten kontrol

Başlatan digitech, 06 Mart 2004, 09:53:31

DumrulBey

Merhaba,

Arkadaşlar adres değişmiş! Telefonunuzun desteklenen özellikleri için aşağıdaki adresi deneyin:

:arrow: http://mobile.softpedia.com/phoneFinder

Ama bu tür uygulamalar için cep telefonunuzu harcamaya değmez. Gidin modül kullanın. Mesela:

:arrow: http://www.gm862.com
:arrow: http://www.wavecom.com

Telit marka modüllerin Türkiye'de ofisi yok! Ama Almanya'daki RoundSolutions firmasından temin edilebilir. Oradan Neşe hanım ile görüşün.

Wavecom ürünleri ise Esco Italiana getiriyor. İyi haber, Türkiye'de ofisi var ama henüz stok tutulmuyor. Gidip kendiniz gümrükten temin etmeniz gerekiyor. Eğer siparişler 100$'ı geçerse %18 vergi ödeyeceksiniz.

İkisini karşılaştırın derseniz; Telit ucuzdur ama kalitelidir. Wavecom biraz pahalıdır ama süper oyuncaklardır. Fakat dahili camera desteği bulunmamaktadır. Geçen ay Wavecom, İstanbul ve Ankara'da eğitim toplantısı düzenledi. Toplantı sonunda öğrendiğim kadarıyla bir sene geçmeden yakın bir tarihte yine düzenleyeceklermiş. Haberiniz ola...:)

Başarılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

fsan

Alıntı yapılan: "DumrulBey"Ama bu tür uygulamalar için cep telefonunuzu harcamaya değmez. Gidin modül kullanın.

Bence bu tip uygulamalardan cok fazla yapilmayacaksa veya deneme/ögrenmek  amacli yapilacaksa ve elimizde eskiden kalma modasi gecmis ise yaramayan/kullanilmayan telefonlar varsa bence en uygunu bu telefonlarla ise baslamak. (bu sekilde daha ucuz olur)

ama tabiki ileride fazlaca üretilecekse senin dedigin gibi moduller alip onlari kullanmak daha iyi

DumrulBey

Merhaba,

Telefonlar bozuluyorsa o zaman yine aynı kapıya çıkıyor! Yani maliyet artıyor ve belki de tehlikeli oluyor. Oysa nasıl RF modülleri kendimiz yapmayıp hazırını alıyorsak bence aynı adeti uygulamak daha doğru. Çünkü bu modüller ile yapılabilecekler o kadar fazla ki.

Üstelik teknik belgeler telefonlardakinden daha fazla. Zira o telefonlar kişisel kullanım için üretilmişler. Özel uygulamalar yeni başlayanların boyunun ölçüsünü aşabiliyor. Ama bu modüller neredeyse çocuk oyuncağı. Camera bağlayıp e-posta ile görüntü bile gönderiyorsunuz. Süper yaw...:)

Ayrıca Wavecom modüllerin bir özelliği var. Aslında bir sürü radikal özelliği var ama hangisinden bahsetsem bilmem ki...:)

Şimdi bu modül içerisinde örneğin Wismo Q2501'de mikrodenetleyici var, Flash var, RAM var, GPS modülü var her şey var mübarek...:)

Dolayısıyla mikrodenetleyici olmadan programı yüklüyor ve işinize bakıyorsunuz. GPIO'lar sayesinde istediğiniz çıkışı D/A, A/D'de dahil kullanabiliyorsunuz. GPS ile yer belirleyip özel takip uygulamaları yapabiliyorsunuz. İşte sadece camera takılamıyor, bir o sorunu var. Onun için başka bir mikrodenetleyici ile bağlamanız gerekiyor. Telit modüllerde ise araya hiç bir şey sokmadan (tabii özell connectörü şart) görüntü alıyorsunuz.

Bir de Wavecom'da OpenAT diye bir olay var. Yani kendi AT komutlarınızı oluşturuyorsunuz. Aslında yazdığınız programın ta kendisi diyebiliriz. Ben de tam bilmiyorum. Wavecom modülleri yeni incelemeye başlayacağım. Öğrendikçe küçük küçük anlatmaya çalışırım.

Sevgiler, saygılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

fsan

Merhaba Salih,
Hocam tebrikler baya arastirma yapmisin anlasilan.
Alıntı YapŞimdi bu modül içerisinde örneğin Wismo Q2501'de mikrodenetleyici var, Flash var, RAM var, GPS modülü var her şey var mübarek...
burasi ilginc.. peki nasil bir mikrodenetleyici imis bu bilgin varmi? Bu GPIO'lar bizim bildigimiz microchip 12Fxxx serisindeki gibi mi?

DumrulBey

Merhaba,

Dostum öncelikle küçük bir düzeltme. Bu modül içerisinde mikrodenetleyici değil de işlemci (CPU) varmış. Ürün özelliklerinden orijinal ifadelerle şu şekilde bahsedililyor:

Alıntı Yap> Available for GSM or GSM/GPS firmware
> Memory available for Open AT application
> Modems and modules, GSM only (SW v4.xx) or Q2403A module, GSM/GPRS Class 2 (SW v6.xx)

- 320 KB. code memory (flash)
- 32 KB. RAM
- 5 KB. non volatile memory (E2P)

> Q2501B module, GSM/GPRS Class 10 (SW v6.xx)
- 512 KB. code memory (flash)
- 64 KB. RAM
- 128 KB. non volatile memory (E2P)

> CPU
- ARM CPU core
- 2 MIPS in idle mode
- 0.5 MIPS in communication mode

> GSM
- 3 V SIM interface with SIM detection
- 1,8 V or 5 V with external level shifter
- 2 microphone inputs and 2 speaker outputs
- 2 SPI bus
- 10 input lines for 5x5 keypad
- 1 buzzer output
- 1 ADC, 1 DAC
- 1 flash led
- 6 GPIO (General Public I/O)
- 4 GPIO
- 1 GPI
- 2 RS-232 serial link up to 115,2 Kbps.

> GPS
- 2 RS-232 serial ports up to 115,2 Kbps.
- Time Pulse
- Dead Reckoning
Başarılar...

cozturk

Arkadaşlar 10-40 milyon arası verip bir siemens c25 alın. çoğu işinizi görür. Arama, aramaya cevap verme, sms gönder, al, vs. :D Test edildi , onaylandı. Ama ince işçilik gerkiyor. AT komutu diye saplanıp kalmayın. bunun komutları tam at değil.

gazili38

cozturk hocam sen

Alıntı YapArkadaşlar 10-40 milyon arası verip bir siemens c25 alın. çoğu işinizi görür. Arama, aramaya cevap verme, sms gönder, al, vs.  Test edildi , onaylandı. Ama ince işçilik gerkiyor. AT komutu diye saplanıp kalmayın. bunun komutları tam at değil.
demişsin ben c25 aldım ama bir türlü basaramdım :cry: bu lanet sms i nasl göndercem bikac kodla örnek vererek acıklarmısı hocam mümkünse.sadece belirlenen noya sms atacak hepsi bu deli olacam hocam bi yapamadım.c25 bana bakıyor ben ona napcam bilmiyom yardım edersen sevinirim :cry: .tesekkürler

mstfozkara@yahoo.com

vatandas30

arkadaşlar siteyi bayağı araştırdım. sizlere takıldığım birkaç yeri soracağım.
1. cep telefonundaki dtmf tonlarını nerden alacağız.
2. pic ile cep telefonuna nasıl arama veya bir tuşa basma işi yaptıracağız. yani 1 tuşuna bastırmak için ne yapmam gerekir.
3. bu at komutları dediğiniz komutlar bu iş için mi kullanılıyor. eğer öyleyse telefonun baglantısı nasıl olacak.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

vatandas30

arkadaşlar şu at olayını öğrendim. ama elimdeki telefonun at komutlarını bulamadım. sonnyericsson 3618. bazı komutlar markadan markaya fark ediyormuş. bilen var mı?  
bir de pic ile telefonun bağlantısını nasıl yapacağız. maz232 li bir kaç devre var. unlock sim vs. falan yazıyor. birbirinden farklı devreler. hangisini kullanacağım.
yardımlarınız için teşekkürler

axanc

aradaşım,

ben de zamanında bu konularla oldukça uğraştım ve bu konu benim telefonumu bozmama neden oldu bence öncelikle 7$ verip telefon için olan seri port kablosu al, orada yazılımını geliştir daha sonra gerek görürsen rs232 bağlantısını kendin yaparsın...

kolay gelsin..
Uzmanlık: Bilgisayar Müh. öğrenci Derleyici: PicBasic Pro Compiler Ver. 2.45 Program: Proteus 6.2.5 ve MCSP

aristo

Herkese selamlar,

Üzerinden epey bir zaman geçmiş gerçi ama yine de yeni bir başlık açmaya lüzum görmedim. Sanırım buraya yazmak daha uygun olacaktır.

Benim sorum, cep telefonunu pice bağlarken illa data kablosu mu kullanmak gerekir? Telefonun pinlerine direkt lehim yapsam olmaz mı? Elimde ericsson T10 marka bir cep telefonu var. Geçen gün sordum 35 milyon dediler kablosu için...

cozturk

Telefonu direk PICe bağlayabilirsin. data kablosu gerekmez. ancak pinleri konforlu bir şeklide telefondan uzaklaştırıp pice kadar getirme işi için data kablosunun telefona gire kısmı ve ucundaki teller gerekir. :)

aristo

Doğru ya,  hiç aklıma gelmemişti,  :D

Cevap için çok teşekkürler