fonksiyon problemi

Başlatan serdararikan, 14 Eylül 2010, 13:26:44

serdararikan

hitech picc18 pro 9.63 pl kullanıyorum. bir driver içinde tanımladığım bir fonksiyonum var.fonksiyonu driver ın farklı bir yerinde kullanıyorum ve çalışıyor.aynı fonksiyonu ana programda da işlev yapmıyor.program derleniyor hiçbir hata vermiyor sadece

Advisory[1233] Employing 18F4520 errata work-arounds:
Advisory[1234]  * Corrupted fast interrupt shadow register

şeklinde tavsiyeler var.sanki fonksiyon orada yokmuş gibi davranıyor.çok tuhaf bir olay.çözüm yolu bilen varmı?
NOT:pic18f4520 kullanıyorum.

F493

Selam,

Hi-Tech kullanmayalı bayagı uzun süre oldu ancak deneyimlerim şunu söylüyor. Eger interrup içinden bir fonksiyon çağrılıyorsa ve aynı fonk başka bir taraftan çağrılıyorsa sorun oluyor.. Zaten bu normalde de yapılmamalı. Siz main içinde bir fonk çagırıyorsunuz ve o fonksiyonun içini işlerken interrupt geldi, aynı fonksiyon interrupt içinde tekrar çağrıldı. Bu değişik ve ilginç bir durum sanki recursive gibi. Kaldı ki Hitech pic için recursive'i kabul etmiyor bildiğim kadarıyla. Fonksiyonların ismini degiştirirek tekrar deneyin sorun çözülür.

Esen kalın.

serdararikan

malesef problem fonksiyonu interrup içinde çağırmak değil.çok tuhaf bişey.bir fonksiyon driver içinde çalışırken main içinde çalışmıyor,main içinde çalışırken driver içinde çalışmıyor.

F493

Selam,

Driver nedir?...

Esen kalın.

serdararikan

tft ekran sürüyorum.driver çalışıyor.mesela driver içinde ekranı temizlemek için bir rutin var.driver dosyasında bu foks. çalışırken main içinde çalışmıyor işin ilginç kısmı iki yerde fonksiyonu çalıştırmak istersem PIC sapıtıyor.sanırsam PIC18F4520 nin interrupt seviyeleri ile ilgili olduğunu düşünüyorum

F493

Selam,

Driver denen kısım açık kaynak kod mu?. Driver'in belli kısımları interrupt ile mi çalışıyor, çalışıyorsa o kısımda yani interrupt içinde sorun yaşadıgınız fonksiyonlardan birisi çağrılıyor mu?. Eger açık kaynak kod ise sorun yaşadıgınız fonkisyonun içeriğini aynen kopyalayıp farklı isimde bir fonksiyonun içine aynı kodu yerleştirin amaç sorun ortadan kalkacak mı test edicez. Ben hala sorunun bundan kaynaklandıgını düşünüyorum. En azından yukardaki mesajlar kesiliyor mu bu yöntemle.

Esen kalın.