DTMF TON SEZME

Başlatan izwirlee_35, 27 Eylül 2010, 15:21:33

izwirlee_35

Arkadaşlar ben at komutlarını ve gsm/gprs modem kullanıyorum gsm modül ile hyper terminalden seri haberleşiyorum.ATD xxx; ATA  ATH komutlarını kullanıyorum AT+VTD ile  gönderdiğim tonun süresini ayarlıyorum AT+VTS="*" ile de tonumu gönderiyorum fakat görüşme yaparken karşıdan bir ton gönderildiginde sadece gsm modül deneme kartının kulaklık çıkışından ton sesi duyuluyor bana hyper terminal ekranından bir ton gönderildi yada şu ton gönderildi gibi herhangi bir bilgilendirme yapılmıyor bunu nasıl saglarım hangi AT komutlarını kullanmam gerekiyor. ayrı bir dtmf sezme devresi kullanmak istemiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

SAYGILAR...
keep learning . . .

izwirlee_35

arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum bu forumu ve bir çok forumu araştırdım at komutlarını da epey bi araştırdım hatda kendi gsm modülümün datasheetleriyle yetinmeyip  bir çok gsm modülün at komutlarını da araştırdım başka bir yöntem mi var acaba??? yardımlarınızı bekliyorum.

SAYGILAR...
keep learning . . .

OG

Emin değilim ama AT komutlarının DTMF'in tonu ile ilgili bir işlemi yok diye hatırlıyorum.

DTMF tonları donanımsal veya yazılımsal olarak ayrıca işlenir.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

izwirlee_35

@OG hocam yalnız ben
at+vtd=50  // ton süreleri
atdnumara; // tel caldı telesekreter çıktı
at+vts="*";+at+vts="1";+at+vts="8"  // tonlar
komutlarını  kullanarak telesekreteri olan bir firmayı arayıp istediğim kişiye bağlanabildim yani ev telefonun dan arayıp tuşlara basıyormuşum gibi *18 i at komutlarıyla tone olarak karşıya aktarakbildim. Yalnız aynı uygulamayı tersten düşünürsek karşı taraftan kullanıcı tuşa basınca benim bunu gsm modemi kullanarak AT komutlarıyla sezmem gerek gereken AT  komutu nedir acaba?
keep learning . . .

mufitsozen

oyle bir AT komutu standardda yok, senin bir ek hw/sw ile yapman lazim.
Aptalca bir soru yoktur ve hiç kimse soru sormayı bırakana kadar aptal olmaz.

izwirlee_35

yardımlarınız için teşekkürler ek donanım kullanmak zorundayım artık
keep learning . . .